Onima koji nas verno prate već godinama Smell the Stench nije nepoznata etiketa. Onima koji su bežali sa časova možemo reći da se radi o danas jednoj od najaktivnijoj DIY andergraund etiketi u svetu koja dolazi iz zemlje Kengurije a posvećena je blek, noiz i ambient zvuku.
Da, ranije smo prikazivali brdo njihovih izdanja. Kako je nedavno pristigao fin paketić "from Down Under" (ne, nije sprdnja, Australiju zaista tako nazivaju), zavirićemo šta je između ostalog došlo.
Ovoga puta ćemo se osvrnuti na dva friška izdanja. 

Prvo neka bude 4way split Meinkinder / Nundata / Social Drift / D.S.W.A.C.V. Da, to vam je ovo čiju smo sliku iskoristili za ilustraciju.
Disk otvara Meinkinder, harš noiz projekat iz Engleske, koji opet redovnim čitaocima (a bogami i onima sa dobrim pamćenjem) nije nepoznanica. Steve se nakon nekoliko godina pauze ponovo aktivirao i sada je možda produktivniji nego ikada. Na ovom izdanju je priložio četiri svoje trake koje su kraće nego obično. Zvuk je harš noiz sa nešto drona i gitara npr u prvoj stvari. U određenoj meri tu je i harš noiz vol. Na njega se nadovezuje Nundata, beogradski noiz projekat koji i ne mari previše za promociju na ovim prostorima ali je napolju uspeo da se izbori za svoje parče bučnog neba (da se tako poetski izrazim). Nundata nam isporučuje skoro 20-o minutnu harš buku bez previše prefiksa i sufiksa. Koga zanima, može se bliže upoznati sa ovim pojektom ako pročita intervju koji smo radili prošle godine. Sledeći je Social Drift sa kojim se prvi put susrećemo. SD isporučuje skoro 17 minuta sad baš aktuelnog, na noiz sceni, harš noiz vola. Dakle statično, bez promena, monolitno (ako tako može da se opiše neki zvuk). Ali verovatno na pravom mestu na disku da napravi neku razliku u odnosu na dotadašnji zvuk sa diska. I na kraju projekat sa kojim se opet prvi put surećemo i koji su za malo pobedili kao projekat sa najdužim imenom (znam i duže ako hoćete da ih merimo), dakle Distorted Souls Within A Corrupt Vision koji se predstavljaju sa harš industrial noizom.
Na kraju, disk možete poslušati i online na meinkinder.bandcamp.com. No pre toga se naouržajte strpljenjem i povećim organima sa slike.

Drugi disk je izdanje jednog od trenutno najaktivnijih nemačkih projekata To-Bo. Iza njega stoji Hartmud, momak koji već nekoliko godina vodi verovatno najproduktivnji noiz lejbl u Evropi, ako ne i šire. To-Bo je samo jedan od njegovih projekata a okrenut je uglavnom harš noiz zvuku. Konkretno na ovom izdanju mu je inspiracija bila i pank kultura te se tako izdanje i zove "This is not a punknoise song" (jeli neko pomenuo Bad Religion?). I nazivi pesama su takvi da aludiraju na Exploited, Sex Pistols,... Sad, nisam baš najbolje skontao poentu, da li se pank proziva ili je omaž pravi no poslušajte i sami izdanje pa skontajte.

Oba ova diska možete nabaviti preko sajtova www.smellthestench.net i shitnoise.weebly.com.