Dovoljna su dva benda da bi se dobro proveli
Zion Crew
Posle Beograda odakle smo takođe izveštavali, Novi Sad je dočekao Elvis Jackson. Sa njima smo nedavno radili intervju i bili smo spremni na dobar provod. Fabrika je bila spremna. Negde oko 22:30h, sat i po nakon očekivanog početka, Zion Crew, koji dolazi iz okoline Sombora, otvara veče. Publike i nema nešto. Zion Crew dosta nastupa i to baš svuda koliko sam u toku, i ovde i u bližem regionu. Iza sebe imaju za sada samo jedan album “Rastamania”. Ovaj bend, vođen nekom mešavinom reggae-a i rock-a (kao i sam Elvis Jackson), su skromno, postepeno i polako zagrevali posetioce za jedan jako dobar koncert. Nekako se najviše đuskalo uz “Ja ne želim vama zlo” i poprilično dobro odrađenu obradu Bob Marlijeve “Iron Lion Zion”. Nastup je trajao oko 45 minuta. 

Zion Crew
Elvis Jackson
Za promenu, pauza između nastupa nije bila velika, čisto tehnička oko podešavanja opreme i onda na binu izlazi Elvis Jackson! Jedini problem je i dalje nastavio da bude problem – u Fabrici nema dovoljno ljudi! Pa manje od sto, stvarno nije u redu! Dobro, bio je i problem ozvučenja ali na to već mora da se ogugla. Jednostavno, za nastup ovako pozitivnog i energičnog benda, to nikako nije dosta. Sreća, pa to nije uticalo na sam nastup. 


Od prvog okidanja žica, to je bilo to. Na bini vlada jedna struja, usklađenost, da preteram i harmonija! Godine iskustva i raznih kritičnih masa pred kojima se nastupa, doveli su do toga da svoju pozitivnost prenesu i na publiku. Taj odnos ne vredi opisivati, to se mora doživeti. Bukvalno druženje sa publikom, vokal je sišao sa bine i pevao sa posetiocima. Letele su konfete, rolne toalet papira, dušek za neplivače, kao standardni deo nastupa Elvis Jackson. Sat i po, ako ne i nešto više, čista zabava na kojoj se zaboravljaju svi problemi. Ovo nije bila svirka već jedna super žurka! 


Pripremili: Ljiljana Perišić i Dejan Omorac