U sklopu svoje mini-turneje, grupa Elvis Jackson je sinoć, u punim prostorijama Kluba Doma Omladine, održala nezaboravni koncert.

Ekipa je za svojih 13 godina postojanja izdala četiri albuma, i imala brojne nastupe u Sloveniji, ali i širom Evrope - i, nakon skoro cele decenije – Beograd je imao priliku da ponovo uživa uz jake ritmove i neverovatno usklađenu kombinaciju različitih stilova (vrhunska mešavina punk/hardcore, punk/reggae/metala!).
 

Iskreno, moram reći da u skorije vreme nisam prisustvovao ovako energičnom nastupu. Višegodišnje iskustvo ekipe se oseti nakon prvih par rifova, fenomenalan scenski nastup uz nesvakidašnje momente – poput silaska pevača (Buda, čovek koji je čista suprotnost svom nadimku!) među raspoloženu publiku, bacanje konfeta, pravljenja kolutova na bini (ili još bolje, stoj na rukama – ili glavi!), odlična povezanost sa publikom – koja je uspela da 'uzvrati istom merom' i time potpomogne u održavanju atmosfere na visokom (i pozitivnom) nivou!

Muzički deo ne zaostaje ni u jednom segmentu – eufemizam je reći da momci zvuče predobro. Gitara koja sa lakoćom prelazi iz teških distorzija metala u blage tonove regea, bubnjevi koji sve to savršeno prate potpomognuti bas gitarom koja dominira u većini pesama, truba koja se ' pojavljuje' s vremena na vreme, i vokal koji na tako postavljenu osnovu leže... pa... kao kec na deset!
 

Sve u svemu – odličan koncert koji su nam priredili momci iz Ajdovščine, dokažavši da za njih nijedna bina neće biti prevelika!

I, za kraj – topla preporuka, ako već niste – savetujem vam da sednete i ovim momcima posvetite deo svog vremena, garantujem da vas neće razočarati! Mi smo večeras i na koncertu u Novom Sadu, pa ćete pročitati kako je tamo bilo, a do tada pročitajte intervju koji su nam momci iz benda dali nedavno u kome su najavili turneju.
Pozdrav uz reči koje su se sinoć u više navrata čule u DO - Na zdarvje!

Danilo Krša