Nadam se da mi momci iz hercegovačkog gradića Ljubuški neće zameriti što do sada nisam čuo za njihovo mesto, ali ako ništa drugo ime svog grada su postavili na andergraund mapu i predstavljaju ga na pravi način. Počeli su 2009. i strpljivim radom konačno krajem prošle godine dolaze do svog prvog izdanja. Ako mene pitate, ovako je verovatno i najbolje, strpljivo i pažljivo izaći na scenu, sačekati da pesme i sam bend svirački i autorski dovoljno sazri i da se pojavi na pravi način. 
Kada sam prvi put čuo ime ovog benda, po imenu sam nekako zaključio da se radi o bendu pank/oi usmerenja, no prvi tonovi njihovog albuma prvenca i spota koga sam zapravo prvog i čuo i koga smo emitovali na našim stranicama su mi pojasnili koliko sam bio u zabludi. Taj spot i pesma "Nešto je trulo u državi krasnoj" ima nešto što me je kupilo na prvo slušanje - poslednji stih "zašto moja domovina ne bi malo umrla za mene???". Mislim da nije ni potrebno objašnjavati ga i,... da li postoji IJEDNA osoba koja se neće identifikovati sa njim? Dakle, glavno oružje Siledžija su upravo angažovani i kritički nastrojeni stihovi potpomognuti pitkim, ložačkim RATM-a-like crossover zuvkom. Naravno, kao i svi prvenci i ovaj ima svoje sitne nedostatke, no njima se nećemo baviti ovoga puta jer smatramo da su dobre strane ovog albuma daleko bitnije od "traženja dlake u jajetu". Ostavićemo vam priliku da ostale stvari u vezi ovog albuma sami otkrijete, a ovaj tekst shvatite više kao "tease".
Naš predlog je da Siledžije prvo dobro poslušate kod kuće i skoncentrišete se na tekstove i probajte da se ne pronađete u njima. Teško je, videćete. A onda sačekajte najbliži njihov nastup te sav taj bes i nezadovoljstvo iskačite i ispevajte u glas.
I na kraju da razjasnimo nedoumice oko naziva albuma pošto vidimo da se na netu dosta greši.  Pravi naziv albuma je "Dom za nezAbrinutu djecu". Ne bi me iznenadilo da je ova jezička začkoljica i namerno stavljena da bude izvor nesporazuma. :)
U zaključku recimo da je ovo i više nego pristojan diskografski početak za Siledžije! Album možete kupiti u hard copy varijanti ili skinuti ga sa njihovog zvaničnog sajta, a ako do sada niste, poslušajte/pogledajte pomenuti spot.

Predrag