U duhu praznika koji nam se približava - Saint Patrick's Day koji Irci slave, navikli smo na Ortodox Celts, koji svake godine ne zaobilaze Niš, ali ovog puta posle dužeg vremena, posetio nas je Irish Stew of Sindidun. Pred oko dvestotine ljudi, na trenutak smo se prepustili čaroliji irske muzike, koju su nam predstavili i bacilli sve u blagi trans. 
Irish Stew su od samog starta krenuli sa svojim veselim melodijama, pa je tako publika igrala neprestano uz “Black and tans”, “ Whiskey in the jar”, “Home”. Usledile su numere sa sva tri albuma. Najveće ovacije izazvala je pesma “One way ticket” gde su u krugovima igrali srpsko kolo na irksi način. Na kraju kako to obično biva, hteli smo bis pa su izveli “Ditch” i “Lady of new tomorrow”.

Skakanje, igranje u krug i čak jedna šutka zaokružile su ovo veselo veče. Zažmuriš i možeš osetiti pravu Irsku atmosferu, ili čak pomsliti da si u nekom pravom pabu. Violina koja možda ima neku glavnu ulogu je dominirala u pesmama, a i violinistkinja je komunicirala sa publikom cele večeri. Bojan, vokal, se zahvalio publici rekavši: “Hvala vam što ste došli u tolikom broju, verovatno mnogi od vas ovde imaju svoje bendove i znaju koliko je teško zakazati nastup van svog grada, tako da smo mi presrećni što smo ovde večeras nakon dužeg vremena.” 

Na kraju, kada sumiramo, mart je obećavajući što se tiče koncerata u Nišu, a mesec je započeo na pravi način. Bliži nam se proleće i verovatno nije ni malo slučajno što se IS turneja i zove "Serbia Going Green". Hvala bendu što su posetili naš grad i uneli zelenilo u klub Pravnog fakulteta i tako najavili ove divne prolećne dane koji dolaze. 

Izveštaj i fotografije: Anđela Jovanović