Tongue Tied Twin, jedan od najboljih evropskih one man bendova, je poslednji nastup u okviru svoje divlje srpsko-hrvatske turneje imao u Svilajncu. Zajedno sa njim, te hladne i snezne veceri, svirao je odlicni outlow blues/country bend iz Beograda - Jimi triple-b's 666 blues band, sastavljen od prekaljenih i iskusnih beogradskih underground muzicara. 
Jimi Triple-B's 666 Blues Band
Svirku je otvorio pomenuti bend koji u svom repertuaru izvodi, pored svojih autorskih pesama, i pesme ostalih rock'n'roll majstora kao sto su Hank Williams, Tom Waits itd. Posebno su razgalili prisutne sjajnom interpretacijom pesme "Halloween" legendarnog punk benda Misfits. Svilajnacka publika je prvi put slusala ovaj outlow blues/country bend iz Beograda u kome dominira odlicni solo gitarista Jimi Triple- b's koji je svojim svirackim umecem poput filmskog horor klasika "Predskazanje" "zastrasio" zbunjene Svilajcane. Bend umesto bubnjeva koristi cajon na kome se izvrsno snalazi mladjani Boris, inace bubnjar "Hanga". Da ne zaboravimo i talentovanog gitaristu Staneta (Rough blue, Igra Staklenih Perli) koji pak u Jimi Triplu razbija bas gitaru. Bend je svirao dobrih sat i po. 
Tongue Tied Twin
Posle njih je na binu izasao Tongue Tied Twin, fenomenalni virtouz i akrobata iz Vintertura u Svajcarskoj. Svilajcani su ocevidno bili iznenadjeni i nisu krili odusevljenje sto prisustvuju nastupu jednog one man benda svetskog renomea u svom gradu. TTT je poceo zestoko i do kraja svog nastupa je drzao tempo i nije dozvolio publici da dodje do daha. Ovaj srpski zet istovremeno svira bas bubanj, kontra cinelu, gitaru, megafon i, u nekim pesmama usnu, harmoniku. Njegov punk bluz je te noci osvojio srce ucmale svilajnacke omladine zeljne pravog i iskrenog rokenrola. Vrhunac njegovog performansa je bilo izvodjenje pesme "1000 godina" od Partibrejkersa, ali mora se pohvaliti i kompletan scenski nastup, a jedan njegov element je i "vatromet iz gitare". TTT je opravdao svoju velicinu i podatkom da je svirao sat i po, uz cetiri bisa.Publika je morala razocarano da prihvati zavrsetak ove nezaboravne noci u Svilajncu, 26. januara, tacno u ponoc. 

Ovaj koncert neodoljivo priziva secanje na mnogobrojne nastupe garaznih bendova iz Srbije i regiona u Svilajncu. Setimo se samo Hosenfefera, Concrete Wormsa i Granpa Candys, Mighty Dogza, Ragmana, Schizophrenie, Thee Harp Explosion (Hrvatska), Muskat Hamburg (Slovenija). 

Sledeci rock'n'roll koncert u Svilajncu je nastup grckog benda Voodoo Healers iz Soluna zakazan za 6. april. Vidimo se!