Izdavač: Miner records, 2013.
Glam rock/metal na ovim prostorima nikad nije imao naročitu popularnost i osim bendova Vervil i Pussycat nijedan bend ovog usmerenja nije ostavio značajniji trag na domaćoj sceni. Ni 2000-te godine nisu bile naročito plodne jer se veoma malo bendova odlučilo za takav stil svirke. Jedan od retkih sastava novije generacije koji neguje ovakav zvuk su Filthy Cathouse iz Beograda osnovani 2008.godine. Ovih dana objavili su svoj prvenac pod nazivom ’’Senke iz ugla’’ za izdavačku kuću Miner records. Od samog pogleda na omot, imidž članova bendova, tekstove...da se lako zaključiti da ovi momci crpe inspiraciju iz ’80ih godina prošlog veka kada su scenom žarili i palili Motley crue, Hanoi rocks, L.A.Guns...
Na svom debiju predstavili su se sa 11 numera koje bih mogao podeliti u dve grupe: dobre i prosečne (s tim što je odnos malo veći u korist dobrih). Pesme poseduju sve što se očekuje od jednog glam sastava: hitičnost, energičnost, melodičnost... Tekstovi su pisani na srpskom jeziku i karakteristični za ovakav žanr. Albumu nedostaje jedna ’’jaka’’ balada koja bi postala neizostavni deo njihove setliste. Postoji balada pod nazivom ’’Kad tišina zvuči glasno’’ koja po mom mišljenju ne poseduje gore navedene karakteristike.
Ukoliko bih morao da ovaj album ocenjujem nekom brojkom (što lično ne volim) onda bi ’’Senke iz ugla’’osvojile 7.5 od 10 poena. Dakle u pitanju je sasvim dobra osnova za prodor i dalji napredak benda. Verujem da će ovaj album bez mnogo muke biti lepo prihvaćen od strane ljubitelja čvrstog zvuka ’80ih godina pa ukoliko spadate u navedenu grupu obratite pažnju na ovaj sastav.
Vidoje Murić