Pred Novu Godinu nam stiže nova porcija andergraund stripa u vidu novog Stripburgera. I odmah da kažemo da pred sobom imamo jedno od najboljih izdanja u poslednjih 10tak brojeva. Ovu poslasticu otvara sjajan uvodnik koji u mnogome objašnjava pogled na svet jednog strip autora koji su u stvari odrasli ljudi koji nisu zaboravili kako da budu deca. Uspeli su da zadrže i sačuvaju ono iskonsko iskreno i nevino u sebi.
Možda ne po prvi put od kada postoji, ali prvi put od kada ja pratim SB pojavljuje se strip i njegovo tumačenje. Dakle nešto detaljnija analiza kadrova, dramaturgije isl koja nudi drugačiji pogled na svet. Naravno, analiza je subjektivna ali je pristup bio zanimljiv. Dakle obratite pažnju na strip "Mud People". Još bismo izvojili "Priču o priči" koja traži i čeka svog pripovedača.
Pošto je i Apokalipsa bila aktuelna tu su i četiri jahača koja u tri kadra protutnje i ostave pustoš za sobom. Skrećemo vam pažnju i na "Skin Hunters" i "The English Lesson". 
Od intervjua tu su razgovori sa Lars Sjunnesson-om, Švedskim autorom i razgovor sa Julie Doucet.
Iako dolazi na standardnom broju strana ovaj broj je progutan u samo dva sata (dva zalogaja) u vrh glave. Potražite svoj primerak na www.stripburger.org.