Ljude obicno fascinira uspeh, ali sta je sa pricom o ljudima koji su bili nadomak uspeha, a da ga nikad NISU ostvarili? 

Secate li se filma "Peti Bitls?" O coveku koji je nastupao u tada petorci iz Liverpula, dok su sticali ime po klubovima u Hamburgu? Onom sto se zaljubio u prvog fotografa grupe, plavusu koju je glumila Seril Li, alijas Lora Palmer iz "Tvin Piksa?" Zene kao zene, najveca posast rokenrola, bile su uzrok i sto je ovaj momak ostavio gitaru. Kasnije je verovatno sluzio drugima za sprdnju u pabu, u stilu: "Jel' ti bese onaj sto je svirao u Bitlsima? Onaj sto je dopustio netalentovanom Dzordzu Harisonu da ga zameni?" 

Nista bolja nije ni prica o liku koji se odazivao na ime Trejsi Gan, i bio zasluzan za polovinu imena benda "Guns 'n' Roses". Nista od toga nije dobio, naravno, jer su sva prava na ime benda u rukama W. Axl Rose-a, a taj nije tip za suditi se sa njim. Mozda je utehu nasao u bendu "L. A. Guns", ali, budimo realni... 

Za kraj, super-anonimus Rej Tabano. NARAVNO da niste culi za njega, ali ste za bend Aerosmith sigurno culi. Tip je bio clan originalne postave i doneo genijalnu odluku da ih napusti uoci potpisivanja ugovora izmedju benda i Columbia Records. Nakon toga je mogao da provede vesele sedamdesete muvajuci devojke na zurkama na foru da je svirao gitaru u "losim momcima" iz Bostona. Devojke su, verovatno, odgovarale u stilu: "Ma, vaaazi...A ja sam Rakel Velc." Dakle, kad sledeci put budete zalili sto niste clan uspesnog benda, setite se da ima i gorih od vas - onih koji su to BILI, ali ko bi im to poverovao?

Milan Katić