Devetog novembra 2012. godine Block Out je svirao u klubu Pravnog Fakulteta u Nišu. Bend u ovom gradu ima jaku bazu fanova pa koncerti ovog benda nisu retkost. Ono što je ovaj koncert izdvajilo od svih ostalih do sada je to što ga je pratila i izložba koncertnih fotografija ovog benda koje su delo mladog fotografa Nemanje Đorđevića. Nemanja je i urednik galerije sajta Balkanrock.com a mi smo na otvaranju izložbe iskoristili priliku i popričali malo sa njim ne bi li vam približili njegov rad.
HC: Kada si počeo ozbiljno da se baviš fotografijom? 
NĐ: Bilo je to 2005 godine. Tada sam konkretno počeo da se bavim i rok fotografijom. Moji počeci su ovde u Nišu, pošto sam tu živeo i studirao. Fotografisao sve i svašta, od prirode, portreta preko studijske fotografije. Pohađao sam školu kreativne fotografije koju organizuje foto klub FON iz Niša, tako da sam tu naučio neke osnove koje su me usmerile i omogućile mi dalji razvoj. 

HC: Otkud tolika ljubav prema fotografiji? 
NĐ: Još dok sam bio u srednjoj školi voleo sam interesantne kadrove. Hteo sam jednostavno da zamrznem taj neki zanimljiv ili drag trenutak i da to bude nešto što ću imati zauvek. 

HC: Kako si došao na ideju da spojiš muziku i fotografiju? 
NĐ: Jednostavno se samo spojio, jer muzika čini moj život, a fotografijom mogu da zabeležim njegovu vizuelnu lepotu i snagu. Bilo mi je interesantno fotografisati muzičare na bini, a kasnije je sve to preraslo u ozbiljnu opsesiju. 

HC: Zašto si izabrao baš Block Out? 
NĐ: Iz nekoliko razloga: Fotografišem ih godinama pa se materijal baš nakupio. Njihov scenski i dramatačni nastup mi je među domaćim grupama neprevaziđen, a pre svega dobro svetlo je imalo ključnu ulogu. 
HC: Urednik si Balkanrock galerije, koliko ti je to pomoglo u svetu fotografije? 
NĐ: Pomoglo mi je dosta, jer sam preko Balkanrocka u početku pisao izveštaje na koncertima gde sam ulazio kao novinar, a tek nešto kasnije, 2008. godine krenuo da pravim i foto galerije koje se nalaze sajtu balkanrock.com/galerija. 

HC: Sada se svako bavi fotografijom, kako to komentarišeš? 
NĐ: Digitalni aparati su dosta pojednostavili stvar nego li ranije. Super je to što dosta ljudi sada brže zavoli fotografiju i što stvarno vole da fotografišu. Vremenom se naravno iskristališe nešto što istraje i stvarno vredi. 

HC: Da li bi se bavio fotografijom i u vreme kada tehnologija nije bila toliko razvijena? 
NĐ: Mislim da bih, možda bi mi tad bila veća draž, i više bih vreme posvećivao u mračnoj komori, a manje bih odlazio koncerte. Tad bih fotografisao mnogo usredsređenije, jer se više cenila dobra fotografija, a možda bi me i hranila. 

HC: Koja je to tema koju najviše voliš da slikaš? 
NĐ: Pored koncerata dosta volim life fotografiju, ali za nju nažalost nemam puno vremena. 

Razgovarala: Anđela Jovanović