Fluid Underground je na mini turneji po jugu i istoku Srbije posetio i Niš, a kao predgrupa je nastupio bend Leer. Feedback je postao standardno mesto za ovakva dešavanja i jedino se tamo održavaju svirke četvrtkom uz kašnjenje od po skoro 2 sata, ali posetiocima to ne predstavlja problem, jer koriste kašnjenje za zagrevanje pred svirku (mada ja i dalje ne vidim poentu tolikog kašnjenja i "zagrevanja" - prim.ur.). 

Leer nije bio u punom sastavu. Ne znam da li zbog toga ali ovoga puta su svirali obrade bendova kao što su Deftones, Faith No More, Isis... Meni je neverovatno koliko su oni puni energije i koliko plene istom, mladi su, dobro komuniciraju sa publikom koja ih je pratila sve vreme i tačno se videlo da je jedan deo došao samo zbog njih. Imali su tehničkih problema, pogotovo vokal. S vremena na vreme gitarista i vokal su menjali uloge, pa je Viktor (gitara) pevao, dok je Igor (vokal) svirao gitaru. Šteta je samo što nisu odsvirali ništa autorsko, jer smo to i očekivali. Kada su završili sa nastupom, klub se ispraznio. Tačno je bilo vidno deljenje publike Leera i Fluida. 


Posle nameštanja na bini Fluid Underground je zasvirao. Ova fantastična trojka kida! Oni su tako tačni, navežbani, ne greše, koncentrisani na svirku. Možda je ta njihova koncentracija da sve bude savršeno  uticala na atmosferu u smislu slabije komunikacije sa publikom, jer je ista naprasno zamrla, nije pokazivala nikakve emocije, iako je bend zaista dao sve od sebe i bio fenomenalan! Na polovini repertoara već je malo zaživelo uz pesme „Teške boje“, „Korak po korak“, „Ruke i dlanovi“. Izveli su i nove pesme, sa albuma koji je trenutno u pripremi, a jedna od njih je „Priština“. Ne, nije politička pesma, već jako prijatna za uvo koje voli malo tvrđi zvuk, a i brzo se pamti, pa su svi skontali reči refrena. Zbog probijenog termina morali su da krate repertoar (ako gledamo set listu, nisu odsvirane sve pesme koje su bile planirane) pa su veče završili izvedbom pesme „Jesen“. 

Sve u svemu, Flud je razbio, a Leer dokazao da njihov repertoar može biti veoma raznovrsan i da odlično zagreju publiku i izvedu sve kako valja uprkos tehničkim problemima. 

Anđela Jovanović