Moja priča sa ovim noiz projektom počinje pre jedno pola godine kada sam u stvari video omot u nastajanju za ovo izdanje. I, sećam se da sam pomislio "ovaj omot bih voleo ja da imam na jednom od svojih izdanja" :). Đole, autor je rekao da ćemo napraviti i bolji, pa,... Đole evo javne prozivke :). U svakom slučaju dalja priča se nastavlja sa autorom ovog muzičkog projekta i tu doznajem da se radi o momku koji se predstavlja kao Noiza Bateman (dakle, ne Betmen). Njegova životna priča je zanimljiva, završio dramaturgiju i kako ga je posao vodio širom sveta nekako je završio kao profesor engleskog jezika u Južnoj Koreji koja mu je sada postala dom.
Iako vas naziv izdanja može navesti da se radi o četvrtom, rekao bih da je u pitanju ipak jedan od prvih njegovih radova. A da se radi o produktivnom momku možete videti ako posetite i njegov bandcamp gde se samo u ovoj godini pojavilo više izdanja. Pure 4th je album za sve pare, što bi se reklo. Skoro 60 minuta čiste buke. Nema tu nikakve dalje filozofije oko daljeg objašnjavanja ove muzike. Napeto, oštro, provokativno i zahteva pažnju. Dakle ako ste fan, biće vam ovo sasvim dovoljna doza. Pa i ako niste ali želite da ispitate svoje granice trpljivosti buke probajte sa ovom kasetom jer je ovih 23 numera raspoređeno uglavnom u vidu kratkih minijatura.
Kasetu je izdao češki Rauha Turva i čini mi se da ima još par kopija. Još jedna korisna adresa vam je bonehole.bandcamp.com.