Četvrtak uveče, manja svirka u clubu Quarter, mase negde između 50 i 70 ljudi, izvođači Shoplifters i Bomber. 
Bomber
Bila je ovo klasična punk svirka, veče za društvo i ljude koji su imali slobodnog vremena. Ova svirka je trebalo da nas podseti kako je punk muzika koja vuče tekst, širi mudrosti, od socijalnih stavova do onih običnih svakodnevnih tema. Ovo je muzika koja daje neograničen limit za skakanje do poslednjeg atoma snage. Sviralo se staro, sviralo se novo, bilo je ljudi koji su svratili na pivo kad su već tu. Ozvučenje ne baš pohvalno, što nije uticalo na nastup tačnije posvećenost. Maksimalno predani  kao da je nastup na većem festivalu, svirali su svoj repertoar pokušavaajući da probude usnulu masu.. Uz sav trud da osvetlim ove bendove, problem nije bio u njima. problem je bio u manjku ljudi, nezainteresovanosti, slabom ozvučenju, ne baš nekom osvetljenju, ali ipak je najgore na svirku uticalo ovo prvo – nema dovoljno publike! Više od pola Quartera je bilo prazno. Ne verujem da je do toga da punk nije popularan u Novom Sadu, mislim da je baš suprotno. Da li zato što je bilo hladno? Skupo i nije bilo. Zato što je bio radni dan? Ne znam i zbog toga mi je krivo, a i primetno sam revoltirana bar malo. Mislim da ovo utiče na moj tekst. Kako da ga napišem kad se ni prisutni nisu nešto zainteresovali?  Pre mesec dana, u CK13 sve mnogo bolje. Stoga, hajde da probamo ponovo. Izveštaj sa svirke pretvoriću u predstavljanje ova dva benda jer će možda sledeći put biti bolje. Sve u svemu, jesen i zima su periodi sa najviše svirki po klubovima, zašto ignorišemo one koji rade nešto? Žao nam je što nije bilo više fotografija, osvetljenje, kao što sam napisala stvarno nije sarađivalo sa nama. 

Shoplifters
Iza sebe imaju nekoliko izdanja. Prvi album izdali su krajem 2006. godine za tada tek osnovanog izdavaca SKCNS. Ove godine su snimili materijal za novi album, a uskoro im izlazi split singl sa američkim legendama White Flag. Tokom godina publika i kritika je zvuk benda pripisivala uticaju američke punk rock škole, prvenstveno bendova kao sto su: Descendents, Replacements, Dag Nasty itd.

http://www.shoplifters-band.com/
http://www.facebook.com/shopliftersi
http://twitter.com/Shopliftersi

Bomber
Bomberi nastupaju u novoj postavi od 2011. godine, i od tada su obišli nekoliko gradova. Pored par svirki u Novom Sadu, viđeni su u Baji, Osijeku i Temišvaru. Trenutno se spremaju da snime pesme za singlicu koju će im objaviti irska izdavačka kuća Scampkid Records.
Njihov zvuk se mođe nazvati "novosadski", i najpribližniji je zvuku novosadskih oi-pank bendova iz 90-ih (Provokacija, Blitzkrieg, General).

http://www.last.fm/music/The+Bomber

text: Tamara Maksimović
foto: Ljiljana Perišić