Grupa IGRA STAKLENIH PERLI THE NEXT GENERATION predstavlja singl „Wake Up!“ sa upravo objavljenog albuma APOKALIPTUS i najavljuje predstojeći koncert u Domu Omladine Beograda.

Legendarna beogradska space-rock grupa IGRA STAKLENIH PERLI sada u novom izdanju, pod nazivom IGRA STAKLENIH PERLI THE NEXT GENERATION posle 30 godina ponovno se okupila i izdala album APOKALIPTUS.  Album je sniman u Beogradu, kao specijalni gost pojavljuje se Ljubomir Đukić (vokal i klavijature) iz grupe Električni Orgazam, dok je Koja iz grupe Disciplin A Kitschme producent i ko-aranžer. APOKALIPTUS je inspirisan planetarnim buđenjem i drevnim proročanstvima o Kraju Sveta. Muzički predstavlja kombinaciju različitih stilova psihodelične muzike koja simbolično prati rađanje jednog novog doba.

Na predstojećem “End of the world” koncertu 21. 12. 2012. u beogradskom Domu Omladine IGRA STAKLENIH PERLI THE NEXT GENERATION predstaviće nov materijal i podsetiti na nezaboravne stvari iz sedamdesetih godina, “Putovanje u plavo”, “Mushroom” i “Lyzzard Square”.

U sveopštoj bujici novih i starih bendova, fuziji stilova i vrednosti, posle tridesetak godina pauziranja na scenu se vraća legendarna beogradska space-rock grupa IGRA STAKLENIH PERLI. Ovoga puta u novoj, nešto izmenjenoj postavi pod imenom IGRA STAKLENIH PERLI THE NEXT GENERATION, publici se predstavlja spotom za pesmu “Wake Up!” sa upravo objavljenog albuma APOKALIPTUS. Kompletan album dostupan je kao download na EXITMUSIC-u. APOKALIPTUS predstavlja sublimaciju priče o Kraju Sveta.

Ove 2012. godine, koja je godina Vodenog Zmaja desile su se intenzivne promene na kulturnom, političkom i ekonomskom planu svuda u svetu. Široke narodne mase, prezasićene lažima i obmanama izašle su na ulice zahtevajući prave vrednosti. Istovremeno, došlo je do  masovne eksplozije kreativnosti. Inspirisan ovim događajma i drevnim proročanstvima o Smaku Sveta APOKALIPTUS govori da će svet kakav znamo nestati, završiće se doba pohlepe, straha i mržnje i otpočeće jedno novo doba. Najavili su ga još hipici `60-tih godina XX veka kao doba Aquariusa. Taj novi svet biće baziran na konceptima ljubavi, međusobne saradnje i razumevanja. Sledeći svoju viziju IGRA STAKLENIH PERLI THE NEXT GENERATION se ne osvrće na popularne trendove, ostaje verna svom psihodeličnom stilu kao izrazu slobode i kreativnosti, sada uz osveženje primesama elektronike, bluza i savremene produkcije.” kaže Draško - Drak Nikodijević, autor pesama i glavni vokal u grupi Igra staklenih perli The next generation.

Živi nastupi IGRE STAKLENIH PERLI THE NEXT GENERATION traju oko 120 minuta i predstavljaju jedan kompletan tribal psihodelični ritual gde šamanski elementi ponavljanja vode u transcedentalno stanje svesti. Veliki koncert u Domu omladine Beograda zakazan je za famozni 21.12.2012. kada bi prema proročanstvima trebalo da se desi Smak Sveta. IGRA STAKLENIH PERLI THE NEXT GENERATION će svojom muzikom simbolično najaviti dolazak Novog Sveta.
Cena karata je 500 dinara i 600 dinara na dan koncerta. 

U nastavku možete pogledati spot za pesmu "Wake up" i naći link do novog albuma...

ALBUM:   http://www.exitmusic.rs/sr/news/igra-staklenih-perli-next-generation

WEBSITE GRUPE: http://www.igrastaklenihperli.com