Petak uveče. Feedback pun. Više od dvestotine ljudi je došlo da sluša jedne od najboljih bendova u gradu. Gospodin Pinokio koji traje više od petnaest godina u goste poziva Ego i Stereolimit. Čekamo apokalipsu. 
Ego -
photo by Staša Mirković

Alternativni Ego je probio led nešto pre ponoći svojim uobičajnim repertoarom. Perspektiva ovog benda je vidna, prvenstveno zbog sjajne komunikacije među ženama, koje preovladavaju bendom, a i zbog svojih pesama koje nisu agresivne, već su veoma prijemčive uhu svojom alter-pop formom. Milica, vokal, ima glas koji prenosi energiju na publiku, a možda i jedan od najboljih ženskih vokala koji se pojavio u poslednje vreme na sceni u našem gradu. Pred niškom publikom su prvi put izveli svoj singl „Trapped“ koji je dobro prihvaćen, jer su uglavnom svi znali tekst pesme. 

Nešto iskusniji bend Stereolimit, sa svojim neverovatnim bubnjarom Tomketom, izlazi na scenu i pesmom „Poruke“ započinje svoj nastup. Žao mi je što je ovaj bend bio kratak s vremenom i nije duže svirao, jer su neverovatni. Vokal ima tako specifičan glas da čak i dok u pesmi „Dan se rađa“ peva sve vreme : „Dan se rađa, dan se rađa“, osvaja publiku i glasom i veselim melodijama koje su u pratnji navodi na igru. Iznenađenje za sve je bila završna pesma benda Kiša Kerozina „Vedriji snovi“, što je bilo osveženje za sve nas. 
Gospodin Pinokio - sa fejsa preuzeta fotka
Nakon nastupa gostiju klub se relativno ispraznio, te je ostala uglavnom starija publika, generacija Gospodina Pinokia. Zvezde večeri koje retko možemo čuti u klubovima, izveli su svoje stvaralaštvo u izmenjenom sastavu. Mesto bubnjara zamenio je Boža iz Totalnih Klošara. Do sad nisam imala priliku da čujem uživo njegovo umeće na bubnjevima, ali status najboljeg bubnjara u gradu mu definitivno pristaje. Bend zvuči dosta drugačije i vidi se da su radili na tome. Bojan fenomenalan basista, Dejan odličan gitarista, Nenad perfektan solo gitarista, Igorov specifičan glas i neprevaziđen i Boža koji dominira tokom sviranja. Šta više treba na jednom ovakvom nastupu? Ništa. Njihove numere su odavno svima poznate, a novi EP je odlično prihvaćen. Obuhvaćene su skoro sve numere, a publika je sa oduševljenjem horski pratila vokala i aplauzima završavala svaku pesmu. Bubnjar je začinio svaki kraj, a nešto pre tri ujutru kada je Šile sišao sa bine, ostali su svirali intrumenatl kojim su poslali poruku, da se takvom složnošću i energijom opstaje toliko godina na ovoj sceni. 

Ovo veče je ostavilo na mene pozitivne utiske. Tri fenomenalna benda, gde onaj sa najviše iskustva dominira. Vrhunski bubnjari na jednom mestu, specifični vokali i sjajni muzičari. Još jedan dokaz kvalitetne niške scene i uzajamne složnosti i poštovanja. 

Set liste: 
Ego 1.Intro 2.Rats, snakes and spiders 3.Out of here 4.Trapped 5.Vaine 6.Move 7.Diluted 8.Shadowplay 
Stereolimit 1.Poruke 2.Vrati se 3.U bunilu 4.Na dnu 5.Dan se rađa 6.Vreme prolaz 7.Dimezije 8.Strah 9.Vedriji snovi 
Gospodin Pinokio 1.Na uranku 2.Dilema 3.Probudi se 4.Ja ne zaboravljam 5.Sveta porodica 6.Mislim da 7.Iluzija 8.Protiv svoje volje 9.Sukob 10.Psihička hirurgija 11.Kavez 12.Strah 13.Susret 14.Mesec u škorpiji 15.Novac je mamac 16.Buđenje 17.Šta god da se dogodi 18.Svakidašnji slučaj 19.Cilj 20.Zastoj u vremenu 21.Čovek

Izveštaj: Anđela Jovanović