GUT je nemački fjužn/rok (fusion/rock) trio koji bi se mogao opisati trima rečima – posvećeni, iskreni i ponosni. 

Zašto danas treba slušati trio u čijem su sastavu gitara, bubanj i bas? Da li je moguće spojem ovih instrumenata izmisliti nešto novo? Odgovori na ova pitanja nekako su se iskristalisali sami nakon prve probe u studiju Ulf Stricker-a, bubnjara sadašnjeg benda. Muzička hemija dolazi istog trenutka jer se poklopilo onoliko elemenata koliko je dovoljno da bend oseti da je to prava stvar – zvučali su privlačno, bilo je zabavno a grupa momaka je činila savšenu komponentu za jedan džez fjužn bend. Naravno, odgovor na drugo pitanje, u kome se govorilo o stvaranju nečeg novog, postaje jasan. Nije neophodno izmisliti novi žanr koliko je važno da muzičkom strašću, koju dele u bendu, naprave sjajnu kombinaciju koja kasnije može biti viđena na nastupima. Kako oni kažu, CD je snimak a publika koja se na nastupu oduševi onim što čuje i vidi ne može se zameniti. 

Trio GUT čine trojica momaka, i to: 
Thorsten Praest (gitara) koji je studirao džez gitaru na Univerzitetu umetnosti u Arnhemu. Pored njegovog rada u bendu GUT, Thorsten je pevač nemačkog benda „Hühnerfriedhof“, ali i tekstopisac i pevač benda „Coldseed“. 
Ulf Stricker (bubanj) koji je studirao džez bubnjeve u Arnhemu. Radio je sa različitim imenima poput Bob Mintzer, Frank McComb, Nippy Noya, Roy Louis, Kelly Clarkson i Delta Goodrem. 
Goran Vujić (bas gitara) koji je studirao na Folkwang koledžu u Esenu, odsek bas gitara. Goran je bio basista benda LaFee poznatog u Evropi, takođe je radio i svirao sa mnogobrojim džez i rok muzičkim formacijama i imenima poput Phishbacher New York Electric Trio, Ricky Garcia, Alex De Macedo. Radio je i nastupao sa legendarnim gitaristom Zlatkom Manojlovićem aka Zed Mitchell. 

Na njihovom debi albumu “Nerd alert” možete naći moćne numere poput one po kojoj sam album nosi naslov kao i naslov “Size does matter”. Za fino i osetljivo uho tu je “Sphere”, a za ljubitelje džez melodija naslovi poput “From now on” i “Gekröse” bili bi prava stvar, note iz Brazila mogu se čuti u pesmi “Chön Charf”, zatim malo drumm & bass žanra u numeri “Orbit”, dok se ljubitelji neobičnog zvuka mogu pronači u naslovima „Things happen“ i „Weird science“. 

Prvi album izdat je od strane Jazzsick Records izdavačke kuće, a danas ovaj trio uveliko radi na svom studijskom albumu broj dva. Album će ukoro biti gotov i spreman da ode u etar. 

Website: http://www.gutfusion.com/ 
FB page: http://www.facebook.com/Gutfusion 
YouTube: http://www.youtube.com/gutfusion