Evo kako ekipa iz Real Danger opisuje svoj rad:

"Prvi ozbiljniji pokušaji ovog benda datiraju još iz jeseni 1985, i uvek su bili multimedijalno-megalomanski projekti u pitanju. '87/8 je odigrana/odsvirana prva serija predstava, nečega što se u to vreme nikako nije zvalo a sada je valjda act. 1989 smo napravili nekoliko snimaka na Radio Somboru (iz Sombora smo), do jeseni '93 sam napisao (ispalo je tako i još stoji) tetralogiju koje je prvi deo odmah i snimljen odnosno izveden. Zapravo ono od ranije, samo dopravljeno; kao što i ostali rade, osim što je ovo daleko teatralnije.
Zaokružimo taj period sa 1997 i prelaskom polako do 1998 na igrani film sa poznatim glumcima. Sa ekipom iz Berlina sam '99 dogovorio montažu, osnovao firmu za to itd. ali je počelo bombardovanje. Dupli soundtrack odatle čeka svoj momenat, kao i film napokon završen 2009.
Toliko u stvarno najkraćem. Ovo je dakle treći album. Sonja Romić je od prethodnog projekta u postavi. Plesačica je, pevačica, glumica u spotovima. Tu je i Stevan Dabić, multiinstrumentalista kao i ja.
Sad treba videti kako ovih dana funkcioniše sve ovo, i uopšte kako spolja zvuči što radimo. Da kažem još samo da su pesme ovog projekta u integralnim verzijama oko trinaest minuta, spremljene u spotove u filmskom nizu; tako da je trajanje kao i prva dva: dugometražno. Iznad 100'. A postoji i roman... kao i za prethodne delove.
Edit verzija albuma se može naći na: http://realdanger.bandcamp.com/ a dodatne informacije su na https://www.facebook.com/RealDangerband?fref=ts "