Doživio sam šok kada sam prvi put čuo pjesmu i vidio spot za pjesmu "Milion Milja" benda FEUD (pogledaj ga ovde). Predvođeni Ramirezom (Sunshine), čovjekom oštrog pera, pogleda i stava, te sa Robertom Perićem, Nikolom Panićem, Aleksandrom Nikićem, Milošem Živićem, Igorom Maleševićem i Vukom Protićem, FEUD prijete da naprave korjenite promjene na balkanskoj muzičkoj sceni, možda i društvu. 
Feud
Muzika i tekst su me oborili sa nogu, a nakon odgledanog videa sam u potpunosti zanijemio. Toliki profesionalizam, fokus, nedvosmislenost poruke i ozbiljnost, nisam gledao dugo, vrlo dugo, možda predugo. Uskoro je bilo jasno da je bend krenuo u organizovanu kampanju ne samo promovisanja muzike albuma koji će uskoro izaći, već i ideje koja stoji iza cijelog projekta, a kao prva stepenica, odlučili su da to bude TV Pink, stanica koja ne uživa baš najljepši status, ali suzdržite se od komentarisanja dok ne pogledate gostovanje ovdje
Izbor TV Pink-a, kao stanice gdje bi se predstavili, je u početku iznenadio, i na netu je bilo rasprave okolo ispravnosti ovog poteza, ali je brzo došlo iz guzice u glavu da je ta ideja potencijalno vrlo dobra. Iskreno, mišljenja sam da pored nekog omanjeg lokalnog značaja i pokazivanja stava benda, ne vidim moguće ispunjenje nekih dalekosežnijih ciljeva, ali, obzirom da se za sada radi o samo jednoj pjesmi, a uspjela je da uradi pristojnu „štetu“, ko zna što budućnost krije. Da ne bih nagađao pretjerano, postavio sam par kratkih pitanja samom Ramirezu..

HC: Što pokušavate da kažete/prenesete sa pjesmom "Milion Milja"? 
Ramirez: Trenutni sistem vrednosti je neprihvatljiv. Da bi to promenio moraš biti svoj i misliti svojom glavom. Raditi ono što najbolje umeš i stajati iza toga 100%. U početku će se lučiti samo hormon sreće. Prvi i pravi korak ka sreći pojedinca. Kada je on srećan samo je pitanje vremena kada će to i zajednica biti. Sledeći korak je i materijalni dokaz tome, što, nesumnjiva je posledica prethodne odluke. Hteli smo da pokažemo kako su progres i svest zalutali na ovim prostorima. Bez duhovnog bogatstva nema prosperiteta. Prosperitet je sastavni deo duha i maksimalnog učinka pojedinca. Hteli smo da nazovemo stvari pravim imenom. 
Ramirez

HC: Da li ta poruka ima plodnog tla gdje bi se uhvatila i izrasla u nešto realno, opipljivo? 
R: Ima, svakako, ali treba vremena. Svaki prirodni zakon kao i zakon tržišne privrede ima perspektivu. To je prava realnost a ne virtuelna koja je nametnuta. Ona ima svoj rok. Ljudi su gladni, osećaju drugu realnost od ove servirane i jednostavno oni ne mogu protiv sebe. To je u prirodi čoveka da ne ide protiv sebe, a to je opet, prirodan zakon. 

HC: Što očekujete od gostovanja na TV Pink? 
R: Da proširimo našu ciljnu grupu. Da se naša poruka što brže raširi. Tv Pink nam je ispoštovao sve naše standarde. Bez ikakvog uslova i kompromisa. Prepoznali su kvalitet i dali nam svoj auditorijum. Bili su najbrži i najekspeditivniji, što je za nas bilo neočekivano. Raširili smo poruku brzo i uspešno. Imamo sjajan odziv posle te emisije. Neki su osporavali naše gostovanje, ali to je suština naše poruke. Objasniti je tamo gde je ne razumeju i ne prihvataju. Samo tako se može omasoviti, a to je naš cilj. Još jednom se zahvaljujemo Ogiju i ekipi, kao i Tv Pinku na gostoprimstvu i poslovnosti. 

HC: Kada će album i što očekujete/spremate za budućnost? 
R: Album “Svinjotaur” je već gotov. Sa njega puštamo singl po singl. Nakon trećeg singla nameravamo da pustimo na tržište ceo album. Na odgovor “kada?” – oko Nove godine. Planiramo što više live nastupa u regionu (ex Yu). 
Feud na Pinku

Pitao: Nikola Franquelli  
Zvanične stranice - http://www.musicfeud.com/