Jugoslovenski zmajevi sinoć su opet nastupili u Nišu u klubu Pravnog fakulteta. Njihovi obožavaoci su došli u masovnom broju i samim tim napunili klub. 
Naravno, kašnjenje je bilo nezaobilazno, taman toliko da se publika zagreje pred njihov nastup. Gile i ekipa su izašli na binu i nastalo je opšte ludilo. Ova ekipa, koja traje na rok sceni preko trideset godina je zaista neumorna. Od početka prve pesme pa sve do zadnje, publika je đuskala neprestano. 

Dolazilo je i do po koje šutke, izazvane od strane, na moje iznenađenje, devojaka koje su bile u prvim redovima. Ovaj bend definitivno ima bez razmišljanja šta da prezentuje svojim fanovima. Svaku njihovu pesmu publika je propratila sa ovacijama i u ritmu starog, dobrog roka. 

Svi članovi sastava su komunicirali sa publikom i slali neverovatno dobru energiju. Ovo je njihova druga poseta našem gradu ove godine, tako da ne možemo baš reći da se publika zaželela njih. Možda baš zbog toga nisu izvodili neke od svojih velikih hitova, već su se osvrtali na novije pesme. 
Ako uzmemo u obzir da su njihovi počeci bili osamdesetih godina, kada je rok scena u Srbiji bila mnogo jača i da je to muzika mladosti naših roditelja, bila sam iznenađena posetom mlađih generacija. Većina su bili mladi ljubitelji Ex Yu rok scene. Zaista je pohvalno što su se mladi ljudi odazvali u toliko velikom broju, tako da je to dokaz da rok muzika i dalje živi, kako u Srbiji, tako i u Nišu koji je takozvani grad muzike. 

Ovi stari majstori su mislili da će Nišlije nasesti na njihov blef kako neće biti bisa. Mada im nije uspelo, nisu mogli da pobegnu. Iako vidno premoreni od svirke vratili su se na scenu i izveli na zahtev publike još par pesama. Najveće ovacije izazvala je pesma ''Zlatni papagaj'' i naravno došlo je do masovne šutke. Ne više od 300 ljudi, skakalo je, vrištalo i pevalo u glas. A kada je došlo do laganijih pesama poput ''Kapetan Esid'', dizale su se ruke u vazduh uz lagano njihanje pubilke. 

Jedno i po časovni ''orgazam'' nije zadovoljio publiku, koja je bila nezasita i želela još starih dobrih hitova. Iako su Gile i ekipa bili iscrpljeni, mada su ispoštovali fanove, podelili trzalice i slikali se sa njima. 
Izveštaj uradili: Anđela Jovanović i Marjan Stojnev