06.10.2012., Zeleno Zvono
Iako je koncert u Zelenom zvonu zakazan za 22:00 i bez predgupe, kada sam se tamo pojavio, oko pola jedanaest su još trajale tonske probe. Pošto sam vozio i na koncert išao sam, uopšte mi nije bilo do pica. 
A šta drugo čovek da radi u kaficu, čekajuci svirku pola sata?! 
I onda se bezveze smaraš čekajuci ... 
Hvala bogu na internetu i mobilnim telefonima! 
Predgupa - Sharks, Snakes & Planes - je izašla na binu oko 23:00. Odsvirali su desetak svojih pesama i jednu obradu (Moby - Natural Blues). Imali su vrlo dobru ritam sekciju i par soldinih pesama. Svirali su neku vrstu alternativnog heavy metala i uverili su me u onu poznatu tezu Vlade Jankovica Džeta - da je lokalnim rock bendovima ipak najpametnije da pevaju pesme na srpskom jeziku. Od desetak pesama, samo dve su odpevali na srpskom - i te su im po meni bile najbolje! 

Block Out izlaze na binu tačno u ponoc i svoj tročasovni koncert počinju pesmama Veži me, Fotelja, Majdan, Carobni akord i Deponija. Dakle, petorka je bila raspoložena za energične ali spooooore pesme i bio je ovo koncert na kojem na bini (osim bubnjara, pretpostavljam) niko nije prolio ni kap znoja (odsvirana pred kraj svirke, SDSS bila najbrža pesma na koncertu). Jedan od retkih srpskih bendova koji u relativno stabilnoj postavi (Milutin Jovančić, Nikola Vranjković, Aleksandar Balać, Dejan Hasečić i Miljko Radonjić) bez prekida radi preko dve decenije, nastavlja svoj letargičan nastup pesmama Zadrži svoj dah, Sve što mogu reci, Nikad (dve hiljade i kusur godina), Težak slučaj pakla i Raskorak. 
Inače pre nego što je počeo kraci set pesama (Nikad i Težak slučaj pakla) koje na bini peva Vranjkovic sam, zapodenula se priča o publici i čudacima na koncertima Block Outa. Prema Vranjkovicevim rečima "U svakom gradu ima po jedan, ovde ima dva!" - pri čemu je mislio na previše posvecene fanove koji prilično prelaze granicu dobrog ukusa (juče na svirci se neki pijani debeljko nekoliko puta penjao na binu i ljubio ruke Milutinu Miti Jovančicu) ili su poprilično zastrašujuci (juče je celo vreme ispred bine stajao neki namrgodjeni nazi-type skinhead). I tu je Nikola uputio poziv da se "Pred binu dovedu neke žene ..." valjda da ne bi morao da gledao one frikove. 
Svi albumi su bili lepo zastupljeni i bend odlično uklapa prastare pesme (npr. Deponija) sa onim novijim (još neobjavljenim!) pesmama (npr. Prokletije) u veoma efektnu set-listu. Koncert se nastavio najjačim pesmama - Trenje, Protiv sebe, Vertikalno gledano, Tata brada i Najduži je poslednji sat. Posle te zaista predivne balade, Vranjkovic sam peva pesmu Sudopera. Sledi još jedna nova pesma - Prokletije, da bi se ovaj odličan nastup grupe završio pesmama Nedostupna polja, SDSS i Tri korne penal. 
Bilo je tačno 3:00 kada je završena svirka i imao sam osecaj da sam mrtav umoran! Iscrpljen, psihički i fizički - gotov! 
Takav je Block Out! 

Izvor Kovačica