Decokvaritelji, bend koji svira "rage against the chili bizkit" pravac, iz Niša. Osnovani 2007/08 (Pavle i Dorđe) a od kraja 2009 su se pridružili Luka, Janko, Pera i Milan. Zbog kvaliteta muzike i pesama već su poznati u Nišu, ali i šire..
Njihove pesme se bave kritikom društva, kritikom današnje bezmoralnosti, ali ne samo kritikama već i stvarima koje ovaj život čine lepim i posebnim. Članovi benda su: bubnjar Milan Stoiljković - Miggie, bas Petar Vuksanović - Pera, gitara Janko Džambas - Janko, gitara Luka Radulović - Luka, vokal Djordje Mihajlović - SuperĐoka, vokal Pavle Dinić - Paxon Opušteno.
Kako bismo bliže predstavili rad benda, razgovarali smo sa Lukom (gitara).

HC: Kakvi su bili počeci Decokvaritelja?
D: Pavle i Đorđe su u početku repovali i pravili matrice koje su trebale da budu poput uživo svirke. Međutim godinu dana nakon toga Migi, Pera i Janko počinju sa sviranjem Pepersa, onda sam se ja pridružio celoj ekipi.

HC: Koliko je teško biti Decokvaritelj?
D: Muzički nije ni malo, mada ni na drugi način. Naša muzika služi za razonodu ljudi. Pozitivni smo, ne robujemo ničemu.

HC: Otkud sva ta inspiracija za tekstove i muziku?
D: Sve tekstove su osmislili Pavle i Đole još pre početka cele priče. Tako je naprimer pesma ''Žene'' nastala nakon igranja igrice Soulcalibur (koja nas je sve spojila). Ideja je bila da se napiše pesma, o čemu? Pa ajde o ženama. Dok je ''Vulkanizer'' nastala zbog mržnje prema pesmi ''Womanizer'', koja je tada bila neverovatni hit. Obrada je prvenstveno trebala da se zove ''Muški frizer''. Poenta pesme ''Čovekman'' je da pokažemo da je svako od nas superheroj. Da sve ono što Čovekman radi, radimo svi mi. Mi smo muzički stand up komičari. Šaljivi na surovo istinit način.

HC: Čije mišljenje Vam je od velikog značaja pre izdavanja pesme?
D: Bitno nam je da čujemo svačije mišljenje. Muzičara, prijatelja... Mada muzičari koji nas poznaju lično smatraju da možemo mnogo bolje i ozbiljnije od sviranja ovakvih ''gluposti''.

HC: Kakva su Vam očekivanja u narednom periodu?
D: Planiramo da uradimo nešto poput EP-a. Možda odradimo spot za pesmu ''Rakija''.
HC: Pesma koja bi bila zaštitni znak benda?
D: Primetili smo da nas slušaju dve grane ljudi. Oni koji slušaju ''Žene'' i ljudi koji slušaju pesmu ''Čovekman''.

HC: Gde možemo da Vas vidimo i čujemo?
D: Trenutno nigde. Svako od nas radi sporedne stvari sa drugim bendovima. Mada ćete uskoro moći da nas slušate u Feedback-u.

HC: Kad smo već kod sporednih stvari, primetila sam da se baviš fotografijom. Možeš li nešto o tome?
D: Počeo sam amaterski, ali sam vremenom shvatio da imam dar. Da bih počeo malo profesionalnije potrebni su mi određeni resursi, subjekti, itd. Fotografija je jedna divna stvar.

HC: Šta jedan Decokvaritelj može da poruči našim čitaocima?
D: Dokle god oni vole da slušaju našu muziku, mi ćemo se truditi da opravdamo njihovo poverenje.
Facebook: http://www.facebook.com/lue1987
Decokvaritelji: http://www.facebook.com/Decokvaritelji
Photography: http://www.facebook.com/luka.radulovic.photo
Razgovarala: Anđela Jovanović