Godina: 2001.
Režiser: Ted Demme
Scenario: Bruce Porter
Glavne uloge: Johny Depp, Penelope Cruz, Franka Potente, Cliff Curtis, Ray Liotta...
IMDB rating: 7,5/10
Fenomenalan film koji nikoga i nikada ne može ostaviti ravnodušnim. Prosto odiše kako emocijama, tako i akcijom koja je stalno prisutna. Za ovo sjajno ostvarenje pobrinuli su se impresivni glumci, na čelu sa velikim Džonijem Depom koji je ulogu Džordža Janga, Amerikanca koji je prvi stavio u promet kokain na teritoriji SAD-a, odglumio maestralno dočaravajući život Janga u svakom trenutku.
Kako je film rađen po istinitoj priči, na glumcima i celokupnoj filmskoj ekipi bilo je da posao odrade na najbolji način, što su oni i uradili. 
Radnja se odvija u '70 i '80-im godinama kada je SAD počela da ludi od marihuane kao tada najjače droge. Džordž je kao tinejdžer živeo u porodici koja je u veoma teškoj materijalnoj situaciji, gleda oko sebe kako ljudi koji ''diluju'' uzimaju veliki novac na tome, pa i sam odlučuje da obavlja taj posao sa svojim društvom, prvenstveno sa velikim prijateljem Tunom. Kako je posao počeo brzo da se razvija i kako je otvorio veliko tržište Bostona, apetiti su mu porasli pa nije mogao da se smiri dok nije došao u veliki problem sa zakonom.  Iako je posao cvetao, ostao je bez devojke koja je umrla od raka. To ga je jako pogodilo i emotivno ispraznilo. U poseti svojim roditeljima u Novoj Engleskoj, Džordžova majka je pozvala policiju pošto je imala veliki strah kako za svoju, tako i za njegovu bezbednost, on biva uhapšen i teško je zaboraviti tu scenu u filmu.
Kada je posle 26 meseci izašao iz zatvora krenuo je po starom, vratio se svom starom biznisu, ali je počeo sa malim količinama kokaina, preko sitnih preprodavaca u SAD, a kako je posao rastao počeo je i sa direktnim uvozom iz Meksika od tamošnjih narko-kartela. Na vrhuncu svoje ''moći'' uspostavio je vezu sa Medelinskim kartelom, koji je na čelu imao nadaleko poznatog Pabla Eskobara. 
Po izlasku iz zatvora na svečanoj večeri upoznaje, ispostaviće se, buduću suprugu Mirtu. Iz velike ljubavi sa njom dobio je ćerku Kristinu, kojoj nije mogao da posveti mnogo pažnje, niti da joj iskaže roditeljsku ljubav, zbog problema naravno, sa zakonom. Mirta je preuzela posao i kako je postala pohlepna, smeštala je upravo Džordžu koji je bio u bekstvu. Njegov račun u Panami na koji su se slivale ogromne količine novca zaplenjen je i nije više imao izvore prihoda. Posle susreta sa Mirtom, tokom kojeg su se i posvađali, ona ga je prijavila da je begunac i on dobija novu zatvorsku kaznu - 3 godine. Mirta preuzima starateljstvo nad ćerkom, a Džorž po izlasku iz zatvora obećava Kristini put u Kaliforniju, samo da sakupi novac. Novac je, naravno, hteo da sakupi jednim ''poslićem i opet je uhapšen. Ovaj deo filma sigurno kod mnogih izaziva i suze. Džordž je očajan što je izeneverio ćerku kojoj je hteo da se posveti i da joj pokaže i dokaže ljubav, opet ide u zatvor i to na 60 godina. Dok je u zatvoru, otac mu je na samrti, mislio je da ode da porazgovara sa njim pre nego što ode na onaj svet, ali na nagovor majke nije dolazio u kuću, već je poslao kasetu sa porukom za oca. 
Film se završava u zatvoru gde Džordž ''vidi'' svoju ćerku, ''priča'' sa njom dok ga nije probudio poziv čuvara da se vrati u ćeliju...
Ključna rečenica u filmu i glavna pouka je - ''Money is not real!''
Ko nije gledao, neka uživa u ovom nezaboravnom filmu i nezaboravnoj ulozi Džonija Depa.