Što se roje misli moje – da, tačno je da je ljudski um pretrpana košnica. U prošlosti su pčele radilice organizovano obavljale svoj posao i svet je imao neki centar uz koji će se prilepiti. Um savremenog čoveka nastanjuju pčele ubice, neobuzdane, histerične, nadražljive. U trenutku kada više ne može da podnese zujanje u ušima ili mu je muka od lepljivog sirupa na koji nabasa svuda, gospodin će otići ili psihijatru, ili prijatelju ili će se okrenuti najboljem drugu - knjizi. Pa dobro, možda ne baš knjizi knjizi, već možda nekom poboljšanom skraćenom izdanju. Ma izbacićemo i džepna izdanja, leci i promotivni materijal ipak zauzimaju manje prostora u torbama a imaju i lepu lepezivnu funkciju. Da vidimo šta nude ovakva vakuumska pakovanja.
„ Ako ste prošli kroz sito i rešeto i nemate tačan pravac u svom životu, mi ćemo vam pomoći. U našoj širokoj ponudi nudimo bogato opremljene priručnike za življenje. Život sa stilom, život bez nervoze, za bolji život, za bolje sutra. Posle naših saveta i kaluđer je prodao svoj ferari. Niče je zaplakao nad našim unapređenim ukrštenicama i sudoku slagalicama. Morao je da zaviri u rešenja. Otkrivamo kako je i Hajdegeru pripala muka od nacista. Želite da budete uspešni na poslu, u kuhinji, u krevetu, za radnim, mesarskim, bilijarskim ili kancelarijskim stolom? Zavirili smo u Titov krevet i ispod suknji naših diva, ispod poklopca, čekovne knjižice, i nasumičnih kamenja u dvorištima naših zvezda i zvezdica. Ponosni smo na najnovije serijsko izdanje kompleta knjiga koje dobijate kupovinom Hanbao kafe i šolje sa svemirskim tanjirićem. Uživajte u romantičnim naslovima poput Ignoriše te , Ljubav pokraj Sena, Ne bih hteo da te smaram i Rukoveti i kreveti. Posetite našu najbližu radnju jer vam mi nudimo ne samo zabavni sadržaj, nego i znanje, podršku, ljubav, razumevanje. Postoji mogućnost i unikatne izradnje priručnika, samo za vaše potrebe i rešavanje vaših problema. Da, dobro ste čuli. Poručite sada. Samo u sledeća dva minuta nudimo specijalno sniženje.

Dok se mama i tata smeše, ne treba da zaboravimo na najmlađe. Kako postati fudbaler ili glumica? Našminkajte se po savetima poznatih ličnosti. Počnite da gradite zavidne mišiće već sada. Seks za početnike. Prvi manekenski koraci. Engleski jezik i jednomesečne bebe. Spomenari, lepljive sličice i mirišljave salvete sa motivima popularnih TV serija za vaše princezice i vile. 'Umetnost ratovanja’ i druge strateške igrice za vaše dečake. Još jedna od pogodnosti je da sve ovo može biti zabava i za celu porodicu. Zajedničkim snagama sastavite Planetarijum.

Ali sačekajte to nije sve! Nudimo najbolji izbor recepata za torte, pite i kolače. Ako ipak niste gurman nego supermen, tu su brošure o zdravoj ishrani, vežbama i dijetama. Izgubite salo sa stomaka za samo jedan dan. Kolagen – Uradi Sam. Neka vam zavide i lica sa naslovnica. Najnovija ponuda kojom možemo da se pohvalimo su gradske mape najvećih gradova u Srbiji, gde su označeni najbolji kafići, restorani, hoteli. A sve to iz pera najboljih stručnjaka koji su obučavani u vojnim kampovima u Americi. Oni su ta mesta posetili i ocenili samo zbog vas. Da, dobro ste čuli. Vodič kroz ceo život - mi pišemo, vi samo treba da pratite naše savete kako biste živeli ispunjenije i kvalitetnije. Koliko puta vam se desilo da i vi želite da se oglasite? Mi vas podržavamo kroz specijalni program štampe ličnih oglasa. Prodajte, kupite, izdajte ili poklonite, ucenjujte i cenjkajte se, udajte se i oženite se. Ne traćite vreme nego usrećite sebe i usrećite druge. Kupujte naše priručnike i vodiče kroz život. Svako dobro. “ Daj mi jedno pivo Gutenberg i veći tiraž ovih podmetača!

Darinka Marković