Mlad, ali jako perspektivan bend iz Makedonije sa čijim se muziciranjem upoznadoh na “KulturBunt festivalu” (o kome smo već pisali ovde) me je toliko zainteresovao da sam odmah po dolasku sa koncerta krenula sa preslušavanjem njihovog debi izdanja. Verovatno se neko pita zašto onda recenzija stiže tek sada, nedelju dana kasnije. Da vas spasem nepotrebne brige to je zato što sam htela više puta natenane da preslušam diskić, jer u većini slučajeva nisam bila u šansi da slušam muziku i pratim textove. Napokon sve to uskladih i recenzija je tu.

Dakle, mlađana trojka praši nešto što bi mi, obični laici, nazvali emo-hard core, ali ne njanjanja - plač – plač emo, već emotivan, ali i na momente agresivan, hard core koji nijednog trenutka nije dosadan za slušanje. Priznajem da bi me više radovalo da svaka od ovih pesama obiluje horskim, melodičnim pevanjem ili, pak, ska poskočicama, ali mi je bilo zaista prijatno dok slušah deset pesama u trajanju od nepunih pola sata. Moj izbor pade na pesme: “Take me away”, “Tonight”, “Second chance”, “Sarah song” i ”Friend”, ali I ostale su dosta zanimljive. Momci imaju šta da kažu i to fenomenalno rade kroz stil koji njima najbolje odgovara. Disk prati podebela knjižica sa textovima svih pesama lepo i čitko napisanim (a ne kao na onim Bx(O)xKx izdanjima gde treba posle čitanja obavezno posetiti očnog lekara :) ) Sve oko omota je odrađeno dosta prosto, počev od naslovnice, ali ekipa iz “Napravi zaedno” etikete I bend su odradili fenomenalan posao i to je ono što se boduje.

Momcima želim sve najbolje u daljem radu I nadam se da je ovo izdanje samo početak jedne jako uspešne muzičke karijere. Samo napred!!! Cheers!!!
Više informacija o bendu i izdavaču na: www.napravizaedno.com

Gaca Bx(O)xKx