Only when you're able to look inside yourself and see clearly, you will be able to see the God in others. Tek tada započeće tvoj preobražaj.
Tvoj put miroljubivog ratnika.
...
Baziran na istinitoj priči, “Peaceful warrior”(2006.) svojevrstan je vodič na putu samospoznaje i unutrašnje samorefleksije. Verujem - i celovit i potpuni put koji svako od nas mora proći u potrazi za srećom. Ali taj isti put,za one hrabre da njim kroče, istovremeno je i ta dugo tražena sreća, ne samo odredište kojem stremimo.

Miroljubiv ratnik u središtu je svakoga od nas.U srcu kao hramu i zdravih i nezdravih emocija, i dobrih i loših procena. Zadatak svakog istinskog ratnika stoga jeste da p(r)očisti svoj hram od rasipanih čežnji i oslobodi se okova i stega vlastitih uverenja. Onih načela po kojima se često živi život, van fokusa koji bi ličnost kao jedinstvo objedinio i ojačao. Energija neretko biva rasuta.

A istina jeste – Energy flows, where your attention goes.

Mladi i uspešni sportista Dan Millman (Scott Mechlowicz) naizgled vodi ispunjen život, darovan zdravljem, talentom, lepom spoljašnjošću i izgledima da zablista u svojoj sportskoj karijeri. Međutim, površna viđenja vrednosti udaljavaju ga od onoga što zaista može biti, od snage i mogućnosti koje neiskorišćene leže na dnu tog blještavog sveta. Kada Dan upozna misterioznog I neobičnog mislioca Sokrata (Nick Nolte), jedne tihe noći na benzinskoj pumpi, njegov život počinju da nagrizaju sumnje o verodostojnosti svega onoga što je do sada svodio pod definicijom uspeha. Otkrivajući mu prostranstva uma i autosugestije i navodeći ga da preispita a onda i odbaci stara uverenja, Sokrat u Danu pobuđuje uspavani duh Miroljubivog ratnika koji će ga spasiti i odrđati u kriznim vremenima kada njegov dotadašnji, stabilni svet, biva uzdrman iznenadnom saobraćajnom nesrećom. Svako iskušenje prilika je za rast, jedna je od prvih lekcija koju će Dan naučiti. Prateći uputstva svog duhovnog učitelja I šireći vidike sopstvene percepcije I spoznaje, Dan će nadmašiti mudrost svoga tela I zabeležiti iznenađujuće rezultate koji se ne mere samo u fizičkoj snazi I nadmoći već pre svega – u suštinskoj životnoj filozofiji.

Put Miroljubivog ratnika, trebali bismo svi proći- Možda bismo tada naučili da trebamo biti zahvalni za svaki dah koji nam je dat,za prilike,za sve živote kojima smo okruženi. Za neprocenjivu moć sadašnjeg trenutka.

Za sada. Jer sreća nije u odredištu već u putovanju.
A tri najveće istine života jesu Paradoks, Humor i Promena.
Budite promena koju želite da vidite u svetu.
Iva Pavlović