20 Jul 2012, Talir-Jagodina

Engram (grunge/post punk, Jagodina)
Savršenstvo kroz patnju ( punk/hardcore, Jagodina)
How can I regret ( hardcore, Jagodina)
Alister (metal, Jagodina)
No way back ( hardcore/metal/crossover, Kruševac)

Teško je pričati o ovakvim svirkama, narocito kad se probudiš u 9 ujutru, a legao si u 7. Ali, da počnemo. Locirajući jeftino vopi u Jagodinskim budžacima, naleteli smo na poznanike što je odložilo naš dolazak na svirku, što je opet izazvalo to da smo propustili uvodni bend. Prvi bend koji smo slušali bio je kultni Savršenstvo kroz patnju. Energija je već tu počela da kulja, ali prava stvar se desila kada su How can i regret (o njima više ovde), jagodinski hardcoreovci počeli da praše. Savršena energija, tight svirka i brejkovi da se naježiš obeležili su njihov nastup. Pošto je u klubu bilo zaista vrelo, sve je ličilo na pravu hardcore svirku, sa telima koja vitlaju kroz masu, i ljudima koji zaista uživaju u HC zvuku. Dobili smo i informaciju da bend 6 meseci pre toga nije svirao, pa se energija nakupila, što je rezultiralo vanvremenskim nastupom. Sledeći su nastupili Alister, koji su pokidali, sa pesama mahom iz novijeg repertoara, dok su za kraj sačuvali See you on the other side, i nešto što sam ja poželeo, Light The Darkness, koja spada u jednu u top 5 domaćih death metal pesama, po mom subjektivnom mišljenju. Naravno, bilo je i silazaka u masu, dranja, headbangovanja i svega što čini jedan metal nastup kompletnim.
Od prilike u to vreme smo se malo povukli, da bi dali sledećem, ispostaviće se poslednjem bendu za to veče vremena da se pripremi, i tokom tog vremena sam pričao sa jednim krajnje divnim ženskim stvorenjem koje bih ovom prilikom pozdravio.
Poslednji su svirali No way back (više o njima ovde), koje i nisam ispratio kako valja, mada mi je svirka zvučala sasvim korektno. Došlo je i vreme da se kupe prnje i da ide na afterparty u park, gde smo dobili kvalitetan buzz koji nas je držao sve do kuće. Do sledećeg partijanja, veliki pozdrav za bendove i sve ljude sa svirke. Break it down!
txt Ilija Đurđanović
fotke nemamo jer smo lenji XD