Pre nekoliko dana nam je stigao paket izdavačke kuće iz Floride pod neobičnim imenom Lava Church. Radi se o etiketi koja postoji oko godinu dana ali iza sebe već ima pristojan broj izdanja. Kako nemamo vremena baš svako da predstavimo na našim stranicama daćemo neki opšti prikaz diskografije ove etikete.
Prva stvar koja se može uočiti je da Lava brine o svojim izdanjima i trudi se da ona izgledaju zaista lepo i neobično. Tako recimo svaka boja kasete je usklađena sa bojom omota, pa se omoti nekako stapaju sa kasetama i daju drugačiji vizuelni utisak.
Možda će nekom ovakav aspekt izgledati besmisleno ali meni to govori da Patrick koji stoji iza ove etikete jako ceni svako izdanje i prilazi mu sa puno pažnje.
Kada poslušamo pristigle kasete kontamo da Lava nije ograničena što se tiče muzičkog izraza. Kao etiketa spremni su da podrže bilo kakav nekonvencionalan izraz dok god i sami autori zaista veruju u svoj rad i svom radu prilaze na pravi način. Ovo je jako bitna stavka za Patrick-a jer današnja dostupnost stvaranja muzike je pored nesumnjivo kvalitetnih autora iznedrila i gomilu đubreta i ljudi koji baš i nisu sigurni u to što rade. Takođe postoji i previše prepaljenih i banalnih projekata čiji smisao postojanja nije baš najjasniji.
Koliko je širok opseg zvuka koji Lava podržava biće vam jasno odmah na početku. Iz gomile kao ilustraciju možemo izdvojiti projekte poput Mold Omen koji se predstavlja svojom sirovom bukom koja na momente može da postane prilično gruba do granice gubljenja strpljenja. Sa druge strane tu je drugačije izdanje kolaboracije Noisekillr meets Tree koja je više industrial orjentisana i koju lično preporučujem. Na kraju kao odmor od čitave buke možete poslušati Ultra Bonbon u svom polučasovnom ambijentalu koji postaje sve mirniji i meditativniji kako se bliži kraju.
Kada se odmorite od svih ovih zvukova možete nastaviti sa preslušavanjem poslednjeg izdanja koje ove izdvajamo: Harmoos / Lovebrrd split koji se može skinuti sa sajta etikete. Ovo poslednje izdanje je nekako filmsko i snoliko, na momente apstraktno a na momente i dovoljno dramatično.
No dobro, mislim da ste skontali kakva se priča krije od prilike iza ove etikete. Ako smo vas zainteresovali skoknite do www.lavachurch.com. Ako niste pri novcu neka od izdanja možete i legalno skinuti. Slušamo se...