BUG je skraćenica od Belgrade Underground Geeks, i kao tag se može videti po ulicama Beograda već nekoliko godina. Njima je bitnije da rad ispadne tehnički dobar i da je na nekoj interesantnoj lokaciji nego da ga ima svuda po gradu. Zato možda i nemaju pravi i zasluženi publicitet, jer njihovih radova nema previše po fasadama. Tu i tamo može se reći da ih ima po Vračaru, i na još po nekim prometnijim mestima u gradu. Čak su neki od njihovih radova počeli da nestaju. Tako je nažalost njihov prvi rad – Marvin Gaye prekrečen…
BUG tim radi sam, i uvek u ilegali. Ja pokušavam da ih spojim sa AiR-om, koji je jedan od njihovih najomiljenijih domaćih street art umetnika, pa videćemo šta će ispasti. Inače od stranih street art umetnika najviše cene Os Gemeos-e i Blu, a što se tiče samih stensila tu im je Banksy ipak neprikosnoven. Oni to objašnjavaju činjenicom da on i dalje ima sjajne ideje, dobar smisao za humor, ali i time što on već godinama uspeva da ostane relevantan.
Oni već godinama prate svetsku street art scenu i bilo je samo pitanje trenutka kada će i sami da krenu da rade. Glavni motiv za rad im je činjenica da svojim radovima mogu da ostave neki lični pečat (u) gradu, da dele neko svoje interesovanje i mišljenje sa drugima. Teme za njihove radove idu od muzike, književnosti, sporta, filmova i serija, sve u zavisnosti šta ih u tom trenutku okupira i interesuje, a toga ima puno.
To bi bila ta kratka priča o BUG-u. Znajući ih sada malo bolje, i imajući u vidu njihovu ogromnu pozitivnu energiju biće sigurno još tekstova o ovim momcima i njihovim radovima.


Lazar Šestović belgrade-stencil.blogspot.com