Bend Fat Kid Loves Cake je nastao na proleće 2009.godine u Beogradu. Ideju o bendu su pokrenuli Mladen (gitara) i Mihajlo (bas).Tom prilikom Mihajlo je pozvao članove prethodnog benda u kome je svirao, Borisa (glavni vokal) i Marka (bubanj) da se priključe FKLC-u.

Članovi su se lako složili oko žanra koji će bend predstavljati, radilo se o melodičnom pank roku. Bend je od samog početka uporedo sa obradama pravio i autorske pesme. Tekstovi autorskih pesama su bliski mladoj populaciji urbanog Beograda, pomalo šaljivi, cinični, direktni i pre svega sa konkretnom porukom usmerenu ka mladim ljudima.

Posle nekoliko meseci sviranja i uvežbavanja pesama, FKLC je svoju prvu svirku imao u decembru 2009.godine u klubu Marshall.Početkom naredne godine su održali još jednu svirku na istoj lokaciji. Nakon toga, ljudi koji organizuju svirke takvog tipa po gradu, počinju da zovu FKLC na razne svirke koje su se održavale u Beogradu. Tako je bend u periodu od marta 2010. do juna 2011.godine održao preko 20 nastupa po klubovima kao što su Ciklon, Akademija, Underworld, 40 C (ex Dzungla), V beogradska gimnazija,splav Ladja... sa bendovima kao što su Posno Prase, UPS,Potres, Dnevni Red, Komandosi…Bend je takodje svirao i sa inostranim bendovima La Plebe (ska/punk-rock bend iz San Franciska/Kalifornija), Ape Attack (Hardcore / Punk iz Berlina/Nemacka), A Bit of Brain Dead (Hardcore / Punk / Thrash iz Berlina/Nemacka) i Monozid (post punk iz Berlina/Nemacka) . Medju ovim svirkama se mogu navesti jos dva nastupa na Palilulskoj Olimpijadi Kulture 2010. i 2011.godine, gde je bend dve godine za redom osvajao drugo mesto.

Jula 2011 bend izbacuje spot za single Decay, koji je snimao i producirao Miroslav Cvetković Cvele (Bajaga i instruktori).