Vuneny nastaje početkom 2003. godine suradnjom Andrijana Zovke (Handle with Care), i Nedima Ćišića.
Dvojica muzičara kao prvi zajednički projekt, na poziv Festivala kratkog filma u Mostaru, rade soundtrack za eksperimentalni nijemi film Phillipa Garella, Le Revelateur (Fr, 1968.)., a krajem 2003 godine dvojcu se, kao perkusionist i gitarist pridružuje Asmir Šabić (Alternativa Nova, UltraRed Orchestra).
U nesto vise od 7 godina postojanja Vuneny su odsvirali blizu 600 koncerata u 28 zemalja Evrope I Afrike, napravili 3 filmska soundtracka, 3 albuma te nekoliko remiksa, multimedijalnih i eksperimentalnih zvučnih projekata, i tako postali jedan od najaktivnijih i najkreativnijih balkanskih kolektiva..
Pocetkom 2008 Asmir napusta grupu. Vuneny je potpisao ugovor za novo izdanje sa renomiranim francuskim labelom Jarring Effects i novi, treci po redu album izlazi u martu 2009.
Kontinuiranim ekperimentiranjem zvukom i istraživanjem otvorenosti forme Vuneny se kao projekt ostvaruje i u saradnjama s drugim umjetničkim formama te se tako pretvara u dinamični work in progress, koji se neprestano nadograđuje i disperzira.
Muzika koju Vuneny radi istovremeno je hibridna, kontaminirana, eklektična, hiperstilizirana, ekpresionistička.
vuneny@gmail.com
www.myspace.com/vuneny