Povratak otpisanih: vraćaju se kaseteSviđa ti se? Javi ostalima!

Skoro smo objavili tekst pod naslovom "Zbogom komapt diskovima". Par dana kasnije stiže nam još jedna zanimljiva vest sa portala muzika.hr.

Iako se ne mogu pohvaliti bajnom kvalitetom zvučnog zapisa i unatoč ružnoj navici zapetljavanja za vrijeme reprodukcije, kasete i dalje uživaju poštovanje odanih poklonika. A čini se kako je stiglo vrijeme za njihov povratak.
Preživjele su '70-e i '80-e kada su u (privremenu) mirovinu otjerali ploče, ponajprije zbog praktičnosti te mogućnosti slušanja u automobilu. '90-ih primat je preuzeo CD koji je prije desetak godina doživio zenit, a na njegovo mjesto već neko vrijeme pretendira digitalni download.
No porast prodaje albuma na kasetama u Velikoj Britaniji iznosi gotovo 50 posto, a razlog tako velikog postotka (riječ je o 22.000 primjeraka) leži u indie svijetu.
Indie bendovi otkrili su prednosti kasete; jeftine su i pristupačne te ih je lako distribuirati bez velikih troškova. Prema nekim istraživanjima, trošak distribucije kasete iznosi jednu desetinu troška distribucije ploče.Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva