Skoro smo objavili tekst pod naslovom "Zbogom komapt diskovima". Par dana kasnije stiže nam još jedna zanimljiva vest sa portala muzika.hr.

Iako se ne mogu pohvaliti bajnom kvalitetom zvučnog zapisa i unatoč ružnoj navici zapetljavanja za vrijeme reprodukcije, kasete i dalje uživaju poštovanje odanih poklonika. A čini se kako je stiglo vrijeme za njihov povratak.
Preživjele su '70-e i '80-e kada su u (privremenu) mirovinu otjerali ploče, ponajprije zbog praktičnosti te mogućnosti slušanja u automobilu. '90-ih primat je preuzeo CD koji je prije desetak godina doživio zenit, a na njegovo mjesto već neko vrijeme pretendira digitalni download.
No porast prodaje albuma na kasetama u Velikoj Britaniji iznosi gotovo 50 posto, a razlog tako velikog postotka (riječ je o 22.000 primjeraka) leži u indie svijetu.
Indie bendovi otkrili su prednosti kasete; jeftine su i pristupačne te ih je lako distribuirati bez velikih troškova. Prema nekim istraživanjima, trošak distribucije kasete iznosi jednu desetinu troška distribucije ploče.