Rock Cafe Bounty, Kraljevo 14.10.2011.

ilustracija
Ovaj 'cert se cekao godinama! Neki su odbrojavali godine, neki minute, a pak neki su se jednostavno pojavili iz ciste radoznalosti. Za sve one koji nisu upoznati sa radom benda AK47, u pitanju je anarcho hardcore/crust bend iz Zagreba koji je predvodjen Fistrom, koji je pored ovog benda nekada bio aktivan i u Verbalnom Deliktu, a danas deluje i sa harcore/crust bendom Ljubisa Samardzic. Pored toga,aktivan je i na polju izdavastva i ditribucije pod okriljem DHP AK47 distro-a.

Ekipa, medju kojom je bilo i moja malenkost, pristigla je u Kraljevo oko 19h i odmah nakon dolaska smo potrazili kafanu sa pristupacnim cenama. Nakon kratke setnje centrom, pronasli smo kafanu u kojoj smo cekali ostatak ekipe iz Cacka, koja je dolazila drugim automobilom. Nakon par tura, ostatak ekipe se vratio i posle kraceg razgovora, krenuli smo ka lokalu u kojem se odrzavao koncert.

Koncert se odrzavao u kraljevackom rock cafe-u Bounty, koji je poprilicno dobro sredjen i odlicno je mesto za odrzavanje svirki ovakvog tipa. Na momente me je podsecao na britanske pabove u kojima su nekada svirali bendovi poput Crass, Rudimentary Peni, Flux Of Pink Indiands... Usledili su pozdravi sa kraljevackom ekipom i razgovor u vezi benda koji imamo u planu. Fistra se potrudio i sa sobom poneo deo distribucije,pa smo pre njihovog nastupa razgledali ploce, diskove, bedzeve i majice. Razmenili smo par kaseta Raven-a, dogovarali se oko distribucije diskova AK47 i odgledali tonsku probu uz par piva.
Bugz In The System, koji su trebali da sviraju sa AK47 iste veceri, ipak nisu nastupili. Kroz razgovor sa kraljevcanima, nacuo sam da se bend raspao usled svadje i nesuglasica.

Oko 22h ili nesto kasnije momci iz AK47 su se dohvatili instrumenata i krenulo je ludilo.
Kvalitet tona je bio na zavidnom nivou, uprkos cinjenici da su nastupili kao cetvoroclani bend i zato sve pohvale idu bendu i toncima koji su se pobrinuli da to sve odlicno zvuci. Ne bih mogao da se setim redosleda pesama koje su svirali (uvek imam taj problem kada pisem gig raporte), ali publika je sigurno mogla prepoznati stvari kao sto su Aldo Moro, Crno Crvene Brigade, Niciji Covjek, Tradicija Ubija, Internacionala, Ova Pesma Je Crvena Kao Krv Saboraca... Pored autorskih pesama svirali su i obradu fantasticnih Razlog Za koja je odusevila dosta posetioca.

Izmedju pesama Fistra je govorio o znacenju tekstova, ali usled divljanja par momaka iz Kragujevca koji su ocigledno zalutali na svirku, slabo se sta moglo cuti. Isti momci su bili zaduzeni za preterano divljanje koje je kasnije eskaliralo ispadom jednog momka koji je obicno gurkanje u publici hteo da pretvori u fizicki obracun.
Nisam siguran da li je gorepomenuti dosao sa KG ekipom, ali se moglo videti da je zalutao na koncert. Svom srecom, nakon razgovora, sve se resilo mirnim putem i koncert je lagano priveden kraju. Jedina zamerka je to sto je sam nastup trajao vrlo kratko, ali buduci da su sve pesme u proseku 2 minuta trajanja, kasnije sam stekao utisak da to i nije nesto sto bih mogao uzeti za zlo jer je sve bilo na zavidnom nivou, pocev od samog izbora pesama, pa do izvodjenja istih.

Nakon performansa, ostali smo jos nekih 20 minuta u klubu da bi se jos malo ispricali i pozdravili sa Fistrom i momcima iz benda The Truth, pa smo skupili ostatak cacanke ekipe i izasli malo na vazduh da bi prepricavali utiske uz po koje pivo. Usled preterane hladnoce, uputili smo se ka automobilu i vratili za Cacak, jer smo sutradan svi imali neke obaveze od ranog jutra.
U svakom slucaju, svirka i druzenje su bili odlicni, i sa zeljom iscekujemo narednu svirku AK47 sledece godine.
Sve pohvale organizaciji ''Pozitivna Omladina'' na trudu koji su ulozili da bi organizovali ovako dobar gig.
Đorđe Miladinović