Početkom ’90ih Niš je još uvek imao koliko toliko jaku scenu i nije imao medijsku blokadu kakva danas postoji za bendove van Beograda i Novog Sada (dobro, stvari se ipak menjaju nabolje u poslednje vreme). U to vreme su bendovi iz Šapca, Zrenjanina, Subotice, Niša i ostalih gradova bili redovna pojava na televiziji (a ne više incident kao do skoro). U takvim uslovima je krenuo da radi i Gospodin Pinokio, i oni su verovatno i jedan od poslednjih bendova iz Niša koji su uspeli da iskoriste tadašnju situaciju i u značajnijoj meri zasviraju van rodnog grada. Međutim, iako je Gospodin Pinokio imao svoju priču koja je mogla da napravi i veći uspeh, nekako je „to nešto malo“ falilo da budu poznati poput recimo Goblina, Džukela, Velikog Prezira, Oružjem protivu otmičara,... Za nekih sedam godina postojanja iza sebe su ostavili jedan live album ("Zdravlje i satira") i dva studijska ("Plašim se i neću", i "Zapažanja") i 2000. godine prestaju sa radom.
Deset godina kasnije, 2010. svoj povratak su najavili pojavljivanjem na festivalu Nisomnia u revijalnom delu. Da nije reč o „incidentu“ več o ozbiljnoj nameri da se vrate svedoči upravo i ovaj disk koji se ne zove slučajno „Buđenje“. Disk predstavlja kompilaciju dva gorepomenuta studijska albuma i sadrži čak 19 pesama između ostalih i numere poput „Peh“, „Protiv tvoje volje“, „Sukob“, „Buđenje“,... Kako bend danas, deset godina kasnije zvuči moći ćete da čujete u uvodnoj numeri „Mesec u škorpiji“ (za koju si snimili i spot koji možete pogledati OVDE). „Mesec...“ je stara GP pesma ponovo snimljena, spremna da opipa puls slušalaca.
Zvuk Pinokia se ne može u jednoj reči opisati. On predstavlja mešavinu alternativnog roka, indie zvuka, grandža,... generalno zvuk koji je bio aktuelan ’90ih. Bez obzira na to Gospodin Pinokio nije izgubio ništa od aktuelnosti. Bend se probudio i ostaje nada da će ovoga puta uspeti da iskoristi šansu  i nastavi tamo gde  je stao pre 10tak godina. Iako su mediji i dalje relativno zatvoreni, danas je tu internet kao možda najmoćnije oružje. Pa,... poželimo im puno uspeha!
Više informacija i kontakt sa bendom možete naći OVDE
Ah da. Gore sam spomenuo nišku scenu nekada. Danas Niš možda ima, ako ne najjaču, onda bar najraznovrsniju scenu u poslednjih 10 godina.
Predrag