Da li je moguće da je neko sa tek dvadeset godina već uspeo toliko toga da promeni u jednom dvomilionskom gradu – TKV je pokazala da jeste. Ona praktično definiše stensil pa i street art scenu ovog grada, pa zato i prvo pišem o njoj. Ona je počela još kao klinka, sa petnaest-šesnaest godina,napravivši stensil Amelije Pulen, po nagovoru svog tate. A od tada je krenula oluja od njene kreativnosti i ideja. Nastala je The Kraljica Vile: TKV…
Sada kaže da sve vidi kroz šablone i da 90 posto svog vremena i energije „troši „ na street art. A energije ima puno, bavi se fotografijom, muralima, studira komunikologiju, radi i po drugim gradovima i po drugim državama… Mene davno nije niko tako impresionirao svojim idejama i radovima, a opet krajnje skromno tvrdi da ona i nije bitna, već su bitna njena dela. Uz to sjajno kaže da umetnost nema smisla ako ne komunicira i ako ništa ne menja.
Ako želite da saznate više o njoj, njenim radovima i njenom načinu razmišljanja pogledajte obavezno intervju iz serije Pretty Cool People http://vodpod.com/watch/1179573-pretty-cool-people-interviews-tkv A ako želite da više saznate o street art-u i umetnicima koji je inspirišu preporučuje da pogledate film „Bomb it“ (2008)
Što se tiče njenih radova, u gradu ih ima na desetine po čitavom Beogradu. Nažalost, mnogi su već uništeni i nestali… Samo na mom putu od kuće do posla imam tri njena rada, tako da pretpostavljam da ste i vi svi imali prilike da vidite čime se TKV bavi, ali ovo su neki od mojih omiljenih (u sledecem post-u ce biti dodatnih radova od TKV):






Lazar Šestović belgrade-stencil.blogspot.com