Evo sad nešto razmišljam kako sam do skoro kukao kako nema više fanzina po Srbiji. A onda kad sam malo izvrteo svoju ličnu i HC arhivu skontao sam da stanje i nije tako loše kako možda na prvi pogled izgleda. Od kako radim na HCu nekako poredim stalno stanje na fanzinaškoj sceni Hrvatske i Srbije. I nekako sam ranije imao utisak da Hrvati stoje bolje ali poslednjih par godina čini mi se da u Srbiji kako-tako izlazi veći broj fanzina. I što je dobra vest u pitanju su NOVI fanzini koje rade neke nove generacije. Valjda to tako ide,... u talasima. 
A na tom nekom novom talasu počeo je da jaše i Štrajk Do Smrti (tvoje) FANZIN iz Sremske Mitrovice. Fanzin su pokrenula dva srednjoškolca i ako imamo u vidu njihove godine (16 ako se ne varam) fanzin izgleda i više nego pristojno. Mnogima je u tim godinama pank "A" na zidu, brdo bedževa, prišiva, majici, martinki, pivo ispred dragstora i to je to. Neko to nazva "vikend panxi". Ovi momci pank doživljavaju na pravi, konstrktivan način i njihovi stavovi se najbolje vide u samom uvodniku ovog broja. Što se mene tiče, ja ništa više nisam morao da pročitam, ovo mi je bilo dovoljno da im dam pozitivnu ocenu.
Hajmo sada malo o sadržaju. Intervjuisani su Analizator, Seljačka Buna i Otvoreni Prelom koji su mi i najbolji bili sa svojim odgovorima. Zatim tu si koncerti Laibach-a i Bjesova, nešto poezije i kratke priče od kojih su mi se posebno dopale "Priče hipnotisanih pacijenata". Podestile su me na "Slučajeve" Danila Harmsa :). Tu je još jedan strip, par bend infoa i od prilike to je to. Samo mi nije jasno, šta će tu Seljačka Buna sa svojim "pivo pijem, ŽENE BIJEM" stavom?
To je to. Prošli smo ceo zin za nekih pola sata i nadajmo se da će sledeći broj biti puniji. Što se načina izrade tiče - radi se o starom kolaž-seci-lepi pristupu tako da od početka fanzin odiše tim starijim duhom 80ih i 90ih.
Eto sad kad pogledam, čini mi se da nikada nisam napisao duži prikaz za ovako kratak zin, ali to valjda nešto znači :). Prvi broj je inače besplatan pa ga možete naručiti na grinderpunk@hotmail.com.
Nenad