“Krug”, Aranđelovac, 24.08.2011.
Nakon pause od devet godina šabački Goblini su se vratili, prošle godine, serijom uspešnih koncerata. Jedan od kultnih pank rok sastava koji je obeležio poslednju deceniju prošlog veka objavio je tada tri albuma ("Istinite priče" (1994.), "U Magnovenju" (1996.), "Re Contra" (1999.)), dva koncertna izdanja i jedno kompilaciju. Ovogodišnja serija koncerata je, do sada obuhvatila nekoliko nastupa u sklopu mini turneje (Smederevo, Beogradski Beer Fest, Pula i Ormož), a slede Kruševac, Beograd i Niš. Ni diskografski nisu mirovali i objavljeno je nekoliko singlova (“Luna”, “Kao da”, “U odbrani zla”).

Goblini su sinoć nastupili u Aranđelovcu u rok klubu "Krug", nakon pauze od petnaestak godina. U sjajnoj atmosferi "Kruga", veče su otvorili zaraznim akordima Alenove gitare iz "Anja, volim te" i Golubovim rečima: "O, kako bih voleo da si tu...". Od samog početka su krenuli žestoko pesmama "Voz", "Nagrada", "Dr. Hofman", a šutke je počele već sa prvom pesmom. Kada koncert ovako počne, odmah je jasno da su Goblini na domaćem terenu.

Publika je evidentno bila sastavljena od ljudi odlično poznaju njihov rad i koji zajedno sa bendom pevaju sve stihove i poznaju svaki akord. Intimnost kakva se retko viđa na koncertima, a koju ovaj bend lako stvara bez obzira gde svira, bila je prisutna i sinoć. Bez mnogo priče između pesama, Goblini su sa publikom komunicirali muzikom i pre svega tekstovima, modernom urbanom poetikom koja brutalnom iskrenošću govori o izgubljenosti individue u mračnom, tranzicionom vremenu u kojem dominira odsustvo duhovnosti, a preovladava kičasta ispraznost.

Publika je uživala zajedno sa bendom, dok su se nizale pesme: "Daleki put", "Sam phone glas", a vrhunac dolazi sa "Ona". Usledio je žestok nastavak sa pesmama: "Privatni rat", "U magnovenju" i "Petra". Petorka je, kao i nekada, jako dobro usvirana i usklađena na bini, razglas je bio dobar (uz par sitnih zamerki, koje su tokom svirke ispravljene). Veče je je okončano sa "Punk's not dead", "Lunu", "Kraj" i "Ne trebam nikome". Stekao se utisak da su hteli da sviraju još, a i publike je to želela, ali nažalost morali su da prekinu nastup, uz podsećanje od strane policije, oko pola jedan. Odličan zvuk, moćan i upečatljiv nastup i neposredan kontakt sa publikom, svakog posetioca je sinoć poslao kući sa osmehom na licu.

Za kraj, šta reći, sem da je svako ko je bio u mogućnosti da prisustvuje koncertu, a nije, puno pogrešio.
Tekst i fotografije: Visual Factory.još slika na https://www.facebook.com/media/set/?set=a.165370840205337.38808.100001972660204