Ok, zvanična biografija kaže da je Hashish Club „nastao je kao ideja 2009 godina. Club su pokrenuli Maestro i Maniac“. Dalje zvanična biografija kaže: „Ideja je da se, bez ikakvih ograničenja, stvara muzika koja prija prevashodno onome ko je pravi“. A onda smo mi preslušali i skontali da se ovo definitivno neće svideti samo autorima. Da, Hašiš Klub, iako u andergraundu, ima potencijala i mogao bi ’ladno da se „podmetne“ masi u nekom klubu i da ta ista masa sasvim bezbolno to proguta. I onda da traži još.
Šta još ova dva momka žele? „Ideja je i da se u tom kreativnom procesu sarađuje sa raznovrsnim ljudima raznovrsnih talenata“. Ako pogledate disk videćete da je u stvaranje ovog albuma učestvovao veliki broj ljudi što (posebno) na vokalima, što na muzici, što na dizajnu.
“Ideja je da se pored muzike koriste i drugi aspekti stvaralaštva kako bi se pomenuti mislioci izrazili“. Rečeno-učinjeno. Većina pesama sa albuma ima i svoj spot, a svi su dostupni na http://www.youtube.com/hashishclub
“Ideja je da se stvara kulturno, originalno i lepo“. Ovo ipak ostavljamo vama da presudite koliko su u svemu tome uspeli. Da, prija-prija. Da je kratko-kratko je. Da li smo opet zavrteli disk-jesmo.
Više o bendu: http://www.wix.com/hashishclub/web