Eto, ubrzo nakon Akrepa još jedan fanzin je pristigao u redakciju. Ko što kod Akrepa rekoh, fanzin – zaboravljena rabota. Zašto? Zato što se ne sećam kada sam poslednji put čitao neko glasilo ovog tipa. Rizikujem da se ponovim ali mi se čini da su fanzini sada više „incidenti“ nego pravilo. I zato će i loš zin imati podršku s’naše strane uz naravno konstruktivnu kritiku.
Ne sećam se sad tačno kada je kec izašao ali smo ga propratili rivjuom i intervjuom pa iskoristite date linkove i saznajte nešto više o celoj priči. A sada zavirimo u ovaj broj...
Vladimir je ovoga puta za sagovornike odabrao Otvoreni Prelom, Hoću Neću, Niyazov, Oi Polloi, Soulcage, Katma. Solidan odabir, bendovi koji imaju šta da kažu ali zamerka ide uglavnom istim postavljenim pitanjima svim bendovima. Falilo mi je po par pitanja napisanih posebno za svaki bend, nešto što bi bilo namenjeno upravo njima. Izveštaji sa koncerata u današnje vreme interneta možda pomalo gube na značaju, jer pročitaćete izveštaje sa koncerta od koga je proteklo skoro godinu dana. Međutim, ono što mi je najviše prijalo u ovom broju su kolumne u kojima se autor opet dotiče nekih lokalnih tema koje je i u prošlom broju potegao. Čitajući ta razmišljanja stiče se utisak da Čačak (odakle je autor) lagano (kulturno) umire. Dakle, na Zapadu ništa novo. Za kraj tu je još malo recenzija i predstavljanje benda Fingis i to bi od prilike bilo to za ovo izdanje. Treći broj bi trebalo da prati kompilacija pank bendova koju će Vladimir izdati za svoj lejbl u osnivanju „Go fuck yourself Records“ pa eto poziva bendovima a i onima koji bi dvojku da nabave. Javite se na borbazine@gmail.com.
Nenad