DSZDIF je nastao u martu 2007. onako kako nastaju sve slične skupine - okupila se petorica drugara koji ne znaju da sviraju i napravili bend. Par meseci kasnije trupi se priključuje i šesti igrac, brat i drugar, te tako sastav dobija današnji izgled: Doodle (gitara, glas), Selak (harmonika, glas), Fića (bas), Čari (perkusije), Guru (glas) i Marishte (glas, gitara), dok je verna publika njihov dvanaesti, sedamnaesti, stopedesetdrugi igrač, kako to članovi benda često vole da istaknu.
Muzika DSZDIFa se ne može lako svrstati u neki od standardnih muzičkih žanrova, zbog specifičnosti stila kojim bend izvodi, kako svoje, tako i pesme drugih autora. Mogu se tu naći tragovi punka, folk-emoa, new ravea, sajkodelik trenša, hevi metala, plemenitih metala i drugih ruda bakra.
Ozbiljno, ako neko zna da nam kaže šta ustari sviramo i hoće da podeli to saznanje s nama, ako hoće da svira s nama ili da odmeri snage u zelenom četvorouglu (pet igrača + šesti golman, da manje trčimo), može da nas kontaktira na mejl ili preko majspejsa, rado ćemo se odazvati.