Film reditelja Dragana Kresoje ''Još ovaj put'' iz 1983. slika turobnu priču o dva brata koji ne mogu da se izvuku iz zle mreže u koju su se sami upleli.

Glavni junak ove mračne drame je diler droge Maks koga glumi Aleksandar Berček. Njegovog rođenog brata Volođu koji se bavi slikarstvom glumi Branko Vidaković.

Iako im je otac veoma važna i poznata politička figura i ugledan građanin, mlada braća u svoj toj raskoši u kojoj mogu da uživaju ne pronalaze svoj put. Umesto da koriste očevu moć, oni sve što im se nudi i što im je na dohvat ruke ne uzimaju, već odbijaju iz nepoznatih razloga i tonu sve dublje u propast.

Otac iako stalno zauzet i posvećen svom poslu ipak želi da im pomogne, te problem ne treba tražiti u njemu jer su Maks i Volođa već dovoljno odrasli i svoje probleme zapravo samo oni sami bespotrebno stvaraju.

U uvodnim kadrovima imamo scene Maksovog okršaja sa dvojicom kupaca njegove robe. Nakon toga u jednom noćnom klubu Volođa upoznaje Maksa sa Mirom. Lik Mire tumači Vladica Milosavljević. Mira je student pedagogije i nikako se ne uklapa u društvo njih dvojice, iako joj to možda u početku tako ne izgleda, jer dok Maks diluje drogu, Volođa je konzumira, a Mira je jedna sasvim obična i normalna osoba koja živi po klasičnim životnim kanonima gde je stvaranje sopstvene porodice glavni životni cilj.

U početku to sve deluje benigno i kao da će braća rešiti svoje probleme ali situacija se uskoro pogoršava. Iako Mira i Maks svoju zaljubljenost krunišu brakom i dobijaju sina, Maks ostaje isti. I dalje je u čeljustima nelegalnog i opasnog posla sa izgovorom da će ''još samo ovaj out'', pa će prestati i otvoriti kafić. Ipak, dospeva u zatvor.

U zatvoru upoznaje zatvorenika po imenu Džek koga glumi Bata Živojinović sa kojim postaje prijatelj. Posle tri godine provedene u zatvoru Mira podnosi zatev za razvod braka. Iako Maks ne želi razvod zakon je na Mirinoj strani i on je nemoćan da bilo šta uradi kako bi to sprečio.

Džek zbog veoma loše zdravstvene situacije, bez obzira što mu je ostalo još osam meseci zatvora, biva oslobođen. Iako od upravnika zatvora dobija uput za lečenje u bolnicu, svoje zdravstveno stanje ne shvata ozbiljno, te i ne odlazi na lečenje.

Istog dana kada Džek izlazi iz zatvora, Maks dobija zasluženo slobodan vikend jer je jedan od najboljih zatvorenika u radnom i moralnom pogledu i njih dvojica zajedno izlaze, te provode dobar deo vikenda zajedno. Film će tada na trenutke dobiti vedriji ton, a do kraja smenjivaće se vesele slike koje će Maks obogatiti svojim humorom i sumorne i potresne scene koje će sasvim kulminirati na samom kraju filma.

Džek je srećan jer je napokon na slobodi, a Maks veruje da će izgladiti odnos sa Mirom. Dok Maks pokušava da je pronađe, Džek provodi vreme sa svojom devojkom Zoricom. Njen lik tumači Radmila Živković. Zorica je kafanska pevačica a Džek otkriva da se bavila i prostitucijom dok je on bio u zatvoru.

Maks će saznati da mu je brat ozbiljno zaglibio u paklu droge, a i za još jednu poražavajuću istinu da mu žena i sin žive u Subotici, gde je Mira živela pre nego što je upoznala Volođu i Maksa, te da za nega nema mesta jer su oni tamo započeli novi život i Mira ne želi da ga menja jer je između ostalog našla i drugog muškarca koji je prihvatio Maksovog sina, a i on njega. Najveći udarac za Maksa je što njegov sin ne prepoznaje biološkog oca, već je oca pronašao u Mirinom momku.

Džek će na kraju umreti, a Volođa će sa ozbiljnim psihičkim problemima završiti na lečenje ali za njega kao da nema nade jer to nije onaj Volođa sa kojim je Maks odrastao, već jedna potpuno izmenjena bolesna osoba koja više ne poznaje stvarnost. Nada više ne postoji a sloboda više ništa ne znači za Maksa. Iako je za vikend izašao da udahne slobodu, shvatio je da sloboda za njega više ništa ne znači. Iako će doći dan kada će izaći iz zatvora, njegov život nikada više neće biti isti.

U poslednjim scenama Maks naslonjen na automobil puši cigaretu zamišljeno. Pakleni vikend se završio ali život koji ne može da promeni još uvek traje.

Scenario za ''Još ovaj put'' napisao je Milan Jelić.

Dragan Kresoja je već ovde pokazao da bez problema može da napravi ozbiljnu dramu, iako je ovo bio prvi samostalni film koji je režirao, dok su veliki glumci u ovom ostvarenju pokazali da odlično znaju da načine autentične likove iz jednog teškog i dramatičnog života.

Muziku za ''Još ovaj put'' uradili su čuveni Mladen i Predrag Vranešević. Oni su svojim kompozicijama učinili da u određenim scenama kada je to potrebno atmosfera bude veselija ali da i sumorne momente učine još depresivnijim. To mogu samo majstori.

Branko Radaković