Krajem osamdesetih godina jedna od najperspektivnijih zagrebackih grupa su bili Studeni Studeni, orijentisani na melodicni punk rock, na tragu novog americkog zvuka. Grupa je uspela da objavi maksi singl "Cisto kao suza" (Search & Enjoy 1990 ) a sa pocetkom rata je prestala sa radom Njihov gitarista i pevac Goran Kostic Kosta se u leto 1991. godine preselio u Nis gde je odmah prihvatio ponudu da svira bas u grupi Glas Amerike. Mesec dana kasnije, Kosta je pre sao na gitaru, grupa je dobila ime Novem bar i zagrebacka muzicka prica je nastavlje na Maja 1992 godine kao gosti sviraju na Palilulskoj olimpijadi kulture jer su Studeni Studeni prethodne godine pobedili na toj manifestaciji. U to vreme u grupu dolazi basista Zoran Randelovic koji je pre toga svi rao u raznim sastavima iz Karlovca, kao i u Nocnoj strazi Borisa Novkovica.
Uz aktivnosti sa grupom, Kosta pocinje da radi kao muzicki saradnik na Radio Nisu. Debi CD "Deguelo" snimaju 1993. godine u postavi: Kosta, Zoran Randelovic, gitarista Sale Dokic (ex Glas Amerike) i bubnjar Sava. U pesmi "Gledaj kako ljubav umire" solo na gitari je odsvirao Milan Mladenovic Sve materijale je komponovao Kosta, dok je tekst za pesmu "Rodendan" napisao Zvonko Karanovic a za "Ja sam je volio" Denis Romac Pored "Ja sam je volio" na ploci se naslai "Gledaj kako ljubav umire" iz repertoara grupe Studeni Studeni.
Krajem juna 1996 godine Novembar su svirali na Zgaga festivalu u blizini Ljubljane sa serijom sastava slicnog opredeljenja sa prostora bivse Jugoslavije
Drugi CD "Blues juzne pruge" objavljuju pocetkom 1997. godine u produkciji Gorana Kostica i sa novim bubnjarom Zoranom Vidakovicem Na ploci se nalazi obrada pesme "Baby, baby" niskog sastava Fleke i "Mesto pod Suncem" zagrebacke grupe Zvi jezde. Kao autorteksta za pesmu "Posle sve-ga kisa" opet se pojavljuje Zvonko Karanovic Njegove pesme inspirisane rock muzikom su objavljene u knjigama "Blitzkrieg" (samizdat), "Srebrni surfer" (SKC Nis 1991.), "Mama melanholija" (Prosveta 1996.) i "Extravagan za" (Gradina 1997.).

Diskografija:

Studeni Studeni
"Čisto Kao Suza" (EP) (1990)
Novembar
"Deguelo" (No Man's Land 1994)
"Blues juzne pruge" (B 92 1997.)
Licem prema zemlji (1999.)
Ko je Sunce ubio? (2007.)
Radulizam (2008.)

Preuzeto sa http://www.facebook.com/pages/Novembar/119492187034