Pre jedno pola godine The Mughshots su poslali svoja prva dva albuma a evo jako brzo su nas obradovali novim EP izdanjem. I to na vinilu. Crvenom. Fetiš. Ali krenimo redom i podsetimo se da su The Mugshots osnovani pre desetak godina i da neguju nazovimo to horor pank rok zvuk. A sve to prati određen imidž i teatralan nastup da bi se cela priča upotpunila. Vama ostavljam da zamislite kako to može da izgleda. A zvuči,... pa zvučalo mi je moram priznati interesantnije na prva dva albuma. Ovaj EP je nešto, hmmm, pa ne komercijalniji ali svakako mirniji, slušljiviji. Albumi su mi nekako imali mračniju atmosferu. Mada ako pogledamo tekstove, teme nisu ni malo svetlije.
Zanimljivo mi je da ovaj EP prati i strip urađen posebno za ovu priliku i to za pesmu koja otvara izdanje, In disguise. Poslednja stvar je obrada pesme „I surrender“ sastava The Adverts.
O radu ovog benda su da sada imali prilike da se pozitivno izjasne ljudi iz The Damned, UK Subs, The Stranglers pa vam na kraju krajeva ovo može biti neka preporuka da ih potražite na www.mugshots.it.
Predrag