BIKINI SCHNAPPS je bend koji je početkom 2008. godine u Zagrebgradu oformio tenor svjetskog glasa Iggy Šole zajedno sa veličanstvenim gitaristom Žnjole Vaginatorom. Ideja benda je da spoji nespojivo kombinirajući žestoke pank i metal melodije sa turbo-folk vokalom i nevjerojatnim tekstovima o ženama, alkoholu i zombijima. Nakon sviranja u mnogim različitim bendovima osnivaći Bikinija se ujedinjuju i definiraju cijeli žanr nastao iz hardcore-cajka-metal-punka, ekstremno pomičući granicu sirove brutalnosti i kontroverznosti svoje glazbe nepojmljivu za to doba.
Saznavši za ovu nevjerojatnu ideju od benda, horde znatiželjnika su navalile da se i oni isprobaju u ovome fascinantnom glazbenom žanru, ali na njihovu žalost, mnogi su propali u tome testu, poput prvog bubnjara Marka-Stjepana i gitariste/basiste El Mondea koji su u bendu proveli skoro pola godine, ali su zbog razno raznih obaveza, koje nisu ukljućivale Bikini Schnapps, napustili bend.
Nakon duge i turobne potrage od odlaska dvojice početnih članova Iggy i Žnjole su pronašli svjetlost na kraju tunela i to u obliku fanatično fantastičnog Lepavog Školjca iz Pule koji je hrabro i čvrsto primio svoj bas te šarmantnog i neponovljivog metal-nordijca Kviki Picogrica koji je žestoko zagrizao svoje palice i kravlje zvono te otkrio sebe sjevši za udaraljne instumente Bikini Schnappsa.
Bend je konstantno hvaljen od strane raznih forumaša, frendova i alkića te obožavan od strane razdragane publike te kao pioniri ovakve glazbe već su na početku stekli kultni status. Postaju predvodnici žanra eksperimentirajući sa zvukom, mijenjajući dio postave, ali ne i pristup glazbi. Dvadeset dana kasnije, njihovo ime je sinonim za ekstremnu glazbu, blast klitove i žestinu kojom i dalje stjeću nove obožavatelje, ali i neprijatelje.
Nakon mnogih prepreka koje su morali proći da bi došli gdje su danas, članovi Bikini Schnappsa su sada na vječnoj životnoj misiji osvajanja svjetskih pozornica te sa hrpom autorskih stvari i tu i tamo kojom obradom od njihovih uzora i dalje očaravaju i zbunjuju svoje fanove.
Početkom četvrtog mjeseca 2009. godine bend je krenuo snimiti svoj prvi studijski album "ŽENE, PIĆE & KRVOPROLIĆE" u prostorijama DECIBEL STUDIA. Studio je zbog svog rada sa raznim glazbenicima (Toni Cetinski, El Bahattee, Edo Maajka, 456, Gustafi, Gretta, Tram 11, Boa, Arsen Dedić, Cubismo, Suzana Horvat, Jasna J.Zlo Zlokić, Tutico, Matija Dedić Trio...) dosad nagrađivan sa 5 Porina, 3 Crna Mačka i dvijema internacionalim nagradama za najbolju produkciju ;)
Album je uspješno dovršen.