Poznata beogradska rok grupa Partibrejkers je u subotu, 21. avgusta, po prvi put nastupala u Vranju, u okviru festivala "Stari dani", koji je bio otvorenog tipa i koji se ove godine održao treći put zaredom.

Mesto održavanja manifestacije bio je sam centar grada, tačnije, plato ispred Doma kulture. Pre popularnih Beograđana publiku su zagrejali lokalni heroji, bend Jolly Jumper, koji iza sebe ima više od 20 godina postojanja. Oko 21:30h, gromoglasnim aplauzom dočekani su legendarni Partibrejkersi. Vranjanska publika, kao i posetioci iz okolnih gradova, uživali su u dvočasovnom koncertu "Brejkersa", uz poznate hitove iz karijere duge više od 25 godina. Ovom prilikom oni su promovisali poslednji, live album "Krš i Lom", snimljen prošle godine na dvostrukom koncertu u beogradskom Domu Omladine.
Nastup je protekao u odličnoj atmosferi, koju je samo na momenat poremetila tuča u publici. Zoran Kostić, svima poznatiji kao Cane, prokomentarisao je u svom maniru: "Ma pustite ih, zar ne vidite da se samo igraju!", čime je skrenuo pažnju sa ovog nemilog događaja. Simbolično, usledila je pesma "Ulični hodač", koja je trebala biti zadnja da nije usledio bis, izmamljen od strane par hiljada ljudi koji su pozdravili svoje idole. Posle još nekoliko odsviranih numera bend se oprostio sa publikom, koja je u najmanju ruku bila oduševljena.


Ubrzo posle "Brejkersa", takođe prvi put u Vranju, na bini otpočinje svirku bend koji je zasigurno jedan od najoriginalnijih u Srbiji, koji neguje pravce poput alternative, psihodelije, acid jazza, trip hopa i još puno toga. Reč je o beogradskom sastavu Vrooom.
Sa velikom dozom energije, koja je naprosto plenila sve prisutne, a za koju je delom bila zaslužna harizmatična mlada pevačica Vanja, uspeli su da održe publiku na nogama sve do kraja svirke, koja je trajala nepunih sat i po vremena. Ostatak večeri, do ranih jutarnjih časova, bio je rezervisan za DJ-eve.
Marjan Stojnev