VRISAK GENERACIJE (Novi Sad) je nastao davne 1983. godine, u jeku formiranja balkanske hardcorepunk scene. Dugi niz godina nastupali su širom Jugoslavije, polako ali sigurno stvarajući renome veoma izravnog punkrock benda čija žestina sa godinama sve više naginje hardkor feelingu. Iako je prvi oficijelni demo benda snimljen tek 1989., Vrisak Generacije se 1986. sa tri autorske stvari pojavio na kompilacijskoj kazeti „Čudeža ne bo“ zajedno sa ostalim bendovima koji su u svibnju iste godine nastupali na punk festivalu u Ljubljani. Dolaskom 90.ih Vrisak Generacije polako počinje diskografski uzlet popraćen odobravanjem sada već brojne publike širom sada već bivše Jugoslavije, tako da u kratkom periodu izdaju kompilacijsku kazetu sa demo snimkama iz prethodnog razdoblja benda, pod imenom „Beer Drinkers“ (1991) i dva nova studijska albuma (1993)- „Beer Drinkers Revenge“ i „Ponekad mi dođe da puknem od jada“… Zanimljivo je istaknuti da je Gaga, jedini preostali član benda, u jednom trenutku sam snimao sve instrumente i vokale za bend.. što je, nakon tad već 10 godina postojanja benda, dovelo i do pauze u aktivnoj svirci. 1996. se stvar ponovno pokreće i Gaga (još uvijek jedini član benda) stvara dva nova albuma – „Beer Off“ (1996) te „Feel so good to forget some things, but..“ (1999), te konačno krajem 90.ih okuplja novu ekipu koja će u slijedećih par godina odsvirati niz koncerata promovirajući sada već kultni Vrisak Generacije.

Novi milenij donio je ponovno promjene postave, ali ne i pauze koje su prethodile bendu što zbog ratnih okolnosti, što zbog pojedinačnih odluka unutar benda. Do dan danas, Vrisak Generacije je objavio još 3 studijska albuma – „Friendshit“ (2001), „It must be beeracle“ (2004), „Brewed in Novi Sad“ (2008.), te uz poduži popis sudjelovanja na raznim internacionalnim punk kompilacijama i par reizdanja starijih albuma.

Usprkos svim zlim jezicima kojima punkrock ostavština 70.ih i 80.ih u doba današnje brzine nije nešto naročito; Vrisak Generacije ostaje među onim bendovima koji su i dalje nenadmašni u svirci, ugođaju, iskrenosti te nadasve dobroj zafrkanciji. To je punk, ni više, ni manje!

http://www.vrisak-generacije.tk/

http://www.myspace.com/vrisakgeneracije