Nakon slabog petog dela, 2009. snimljen je odličan šesti koji definitivno zaokružuje dosadašnju priču. Mada, pošto se kod američke produkcije sve može, pa se tako, između ostalog, do iznemoglosti iscrpljuju teme, tako će i ovaj serijal, i pored toga što bi ovde definitivno trebao da se zaustavi, i dalje nastaviti da traje jer se u 2010. snima sedmi deo. Ništa čudno i ništa novo za bezobzirnu i dosadnu komercijalnu produkciju.

I u ovom delu često smo u dilemi da li je glavni negativac Džon (John) koga glumi neprikosnoveni Tobin Bel (Tobin Bell), njegov ucenjeni saradnik Hofman (Hoffman) ili naizgled obični ljudi koji bivaju upleteni u brutalnu Džonovu igru, a za koje saznajemo da su zbog određenih poslovnih odluka uticali na smrt nekih nevinih ljudi. Pre svega neki od njih su indirektno naudili Džonu i njegovoj supruzi sa kojom je očekivao dete, što znaju oni koji su gledali predhodne delove. Džon hoće definitivno da završi sa onima koji su mu naneli bol dok je bio živ. Za to je zadužen, već spomenuti Hofman, detektiv koji sledi plan koji je skovao Džon.

Njegove igre su kao i uvek i previše uvrnute i surove.

Za ljubitelje horora koji ne podnose previše nasilja ne preporučuje se ovaj film, a opet, za one koji na filmu vole da vide agresiju, scene sadističkih mučenja i sakaćenja i ostale morbidnosti, ovo je prava poslastica jer Testera VI (Saw VI) je od prvog do poslednjeg sekunda puna oštre brutalnosti.

Film je odlično izmontiran i ima sve što treba da ima ovakva vrsta horora ali poseduje i sve ono na šta smo navikli i u dosadašnjoj priči zvanoj Testera, te sa druge strane ovo ostvarenje nije donelo nikakve inovacije u tehničkom i idejnom smislu u odnosu na predhodne delove ali to ne znači da ga treba zaobići jer je i pored toga ovaj film uzbudljiv i svež.

Branko Radaković