Američka producentska kuća Legendary Pictures radiće rimejk srpskog animiranog filma Technotise - Edit i ja, Alekse Gajića, potvrdio je distributer filma.
Do sada je potvrđeno da je scenaristkinja filma Leta Kalogridis, koja potpisuje scenarije za filmove Zatvoreno ostrvo Martina Skorsezea, Aleksandar Olivera Stouna, a trenutno radi na filmovima Battle Angel Jamesa Camerona i Ghost in the Shell Stevena Spielberga, a bila je i izvršni producent filma Avatar.
Producenti filmova su Rae Sanchini koji je sa Cameronom ranije sarađivao na filmovima Solaris, Titanik, Čudni dani, kao i Thomas Tull i Jon Jashni ispred kompanije Legendary Pictures.
Odluci da se radi rimejk doprinela je velika gledanost probnog dvominutnog trejlera koji je, na porudžbinu Scotta Glassgolda i Raymonda Brothersa, izvršnih producenata rimejka, napravio Jaron Pitts.
Trejler je nastao kombinacijom kadrova sa Milom Jovović iz filma Suvišni izveštaj, sa kadrovima iz filmova Potomci, Avatar i drugih, a pušten je u februaru dostigavši preko dva miliona poseta.
Trejler možete pogledati u okviru ove vesti.
Technotise će kofinansirati studio Warner Bros, a film će se u bioskopima pojaviti 2011. godine.
Technotise - Edit i ja nastao je prema stripu Alekse Gajića i prati studentkinju u Beogradu 2074. godine, Edit koja ugrađuje čip sumnjivog porekla kako bi povećala intelektualne sposobnosti, ne sluteći da će čip postati svestan samog sebe i početi da se razvija kao njena paralelna ličnost, Edi.