-->
URGH! su ponovo u studiju i snimaju novi album koji bi trebalo da bude ispraćen oproštajnim koncertom. Tim povodom sećamo se ovog benda na ovim stranicama....
"URGH! je jedinstven na domaćoj muzičkoj sceni s kraja dvadesetog veka po eksperimentisanju sa muzičkim stilovima, od najekstremnijeg hardcore-a, preko koketiranja sa elektronikom do unplugged nastupa. Sa ove vremenske distance, čini se da će bend najpre ostati upamćen po spotovima koji su doprli i do publike koja nije naklonjena tvrđem zvuku.
Osnovan januara 1991. kao grindcore kvartet, URGH! se brzo etablirao i van BGHC scene. Muzički profil Srbije se radikalno menjao i kao da je time najavljivao godine koje su sledile. Tako se spot za pesmu Paradise Town zavrteo u udarnom terminu na prvom od tri kanala nacionalne televizije, redak uspeh za bend sličnog usmerenja bilo gde na planeti. Ova faza rada je zabeležena na Yonuss Tape-u, izdate 1992. zajedno sa bendom PMS, sastavljenog isključivo od ženskih članova. Ostaju zapamćene pesme: Acid Rain, Let's see what you give i Zašto vrištiš?
Usledilo je traganje za novim izražajnim formama, mešanje grindcore-a sa svim i svačim, kao i nastup sa ženskim horom u okviru projekta Armatura na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu. URGH! nastupa nekoliko puta izvodeći isključivo obrade, gde se pesma Are you gonna go my way? Lenny Krawitz-a pokazala kao favorit publike i biva uvrštena u stalni repertoar. Ova pomalo haotična faza je zabeležena na kaseti 9194, koja istovremeno sumira rad benda od nastanka do 1994. Najzapaženije numere su bile: Mi se zovemo URGH!, Pogled, Kraj i Od kad sam se tetovirao potpuno drugačije razmišljam.
Iste godine održana su dva akustična koncerta, koja su predstavila URGH! u mekšem i prijemčivijem izdanju. Pored gitara i bubnjeva, korišćene su violina, harmonika, ali i beat box i dečije igračke. Najbolje numere su objavljene 1995 na kaseti Unplugged.
Ponovni ulazak u studio se desio tek naredne godine. Muzika se razvila u eklektični postcore i 1997. izlazi kaseta Oesophagus na kojoj je bend bio zadovoljan da dalje eksperimentiše u osetno sporijem tempu. Snimljene su nove pesme, pre svega Kratko & jasno i Apo pantos kakodaimonos, ali i Razmena materije i Duboko disanje. Spotovi za prve tri pomenute numere snimljeni tokom 1997. i 1998. pomažu da grupa potvrdi svoje prisustvo na sceni i pored sve ređih živih nastupa.
1998 URGH! održava mini-turneju po Sloveniji.
Na proleće 1999. grupa ulazi u studio i snima nekoliko novih pesama (Struja, Samousavršavanje, Grč i Konačno gluv), sa namerom da ih objavi na CD-u uz najbolje momente sa Oesophagus-a i Unplugged-a. Do CD-a, nažalost, nikad ne dolazi, iako se kaseta pojavila uz skromnu distribuciju.
Na jesen 1999. URGH! održava drugu mini-turneju po Sloveniji, na kojoj se postava ustalila kao trio u kome semplovi zamenjuju bubnjara. U leto 2000. bend snima Sumo, na kome su najzapaženije numere bile Kašika, viljuška, nož (podržana animiranim filmom) i Stigmata (uz gostovanje Beogradskog sindikata). CD izlazi 2001.
Kao poseban kuriozitet ostaje da je muzika grupe URGH! korišćena u filmovima (Munje i Apsolutnih sto), a za 3 palme za 2 bitange i ribicu guru Ghagi peva duet sa Šabanom Bajramovićem na muziku Vlade Divljana. "
diskografija:

1992 - Yonuss Tape
1994 – 9194
1995 – Unplugged
1997 – OEsophagus
1999 - 120% (Bootleg)
2001 – Sumo
Sam bend je postavio svoja izdanja na net i možete ih naći ovde.