Aleksej Vasiljevič, jedan od famozne ,,dvanaestorice" vampira dželata, poznat čitaocima uspešnog domaćeg strip serijala ,,Vekovnici" doživljava još jedan strip album, spinoff serijala, pod nazivom ,,Beskrvni". Nakon veka i po verne službe gospodaru vampira, Aleksej se okreće protiv svojih saveznika i sprovodi svoju ličnu osvetu protiv krvopija pokušavajući da se iskupi.

Njegove solo avanture su sakupljene u vidu kratkih priča scenariste Marka Stojanovića i raznih strip crtača u albumu System Comics-a ,,Beskrvni: Mrtva Straža" iz 2011.godine. Ovaj strip album ,,Beskrvni: Zla Krv" nam nudi odlične priče za sve obožavaoce Vekovnika i unosi novine u sam serijal pošto se priča odigrava u 21. veku.

Radnja je smeštena u Novom Sadu i prati Aleksejevu istragu smrti njegovog prijatelja antikvara Davida Tomića. Ali istim slučajem se bavi i tvrdokorni inspektor novosadskog MUP-a sa izoštrenim čulom mirisa, Stefan Vukajlović.

Sam Stefan, poznat i kao Vukoje, nije obična policijska njuška nego je i vukodlak koji se pojavio pre popularnog vuka detektiva Bigby Wolf-a iz strip serijala Fables. Vukoje je plod mašte crtača Nebojše Bačića i pojavio se 1998. u dve epizode pod nazivom ,,Krvopija" u fanzinu ,,Zinfan". Mnogi crtači su se okušali na prvoj epizodi ovog albuma koja se zove ,,Zamka za vukove" ali Stevan Subić se pokazao kao najbolji, čak toliko da je radom na tom stripu privukao pažnju izdavača Sergio Bonelli Editore.

Ovaj strip je prilično interesantna noar priča (ili priče, ali se može posmatrati kao jedna iz više delova) sa elementima natprirodnog i očigledno je inspirisan klasicima vampirskog žanra.

Ocena: 8,3/10