Zagrebački prog-indie-rock trio ŽEN je posle studijske pauze objavio treći singl i video spot “Nedamise”, kao najavu svog četvrtog studijskog albuma pod nazivom “Ciklus”, koji izlazi u junu ove godine, u izdanju slovenačke nezavisne etikete Moonlee Records.

Pesma prikazuje revolt osoba koja se nalaze u nepovoljnom i demotivišućem položaju u određenom odnosu i generalno u društvu. Ono što na prvu insinuira odustajanje, u stvari prikazuje bunt naspram svega što je nepodsticajno i čvrstu odluku da se nećemo prilagođavati očekivanjima i da ne odustajemo od sebe.

Pesma “Nedamise” je prvo izdanje benda ŽEN u novoj postavi, u kojoj deluju od kraja 2022. godine kada se bendu, uz Evu Badanjak i Saru Ercegović, pridružila Jelena Božić na basu i vokalima.

Kao i prethodna dva singla i ovaj je snimio sam bend u svom Tralala studiju, pri čemu je muzičku produkciju radila Eva Badanjak. Miks je radio Saša Rajković – Zarkoff s kojim bend sarađuje već niz godina, posebno od albuma “Sunčani ljudi” pa na ovamo, dok mastering potpisuje holandski producent Martijn Tyrell.